2020. Április 7., Kedd

Útvonal: Belföld És a többi... A Balaton északi oldalán beállt a jég, de tilos a jégre menni!

A Balaton északi oldalán beállt a jég, de tilos a jégre menni!

TobrukHétvégére beállt a Balaton jege az északi oldalon. A jég vastagsága 1 illetve 1,5 cm között van, ezért rámenni életveszélyes és tilos! A szakemberek elmondása szerint 12 cm -es jégvastagság az, ami már tökéletesen megfelel és biztosságos is. Korcsolyázni csak az önkormányzat által kijelölt területen lehet, de ha valaki mégis rámegy a jégre akkor szabálysértést követ el.

Ilyenkor a jég elkezd hízni, megjelennek a rianások, melyet hangmorajlás kísér. Hosszú vastag repedések alakulnak ki a jégen, és ez nagyon veszélyes. Sajnos a meteorológiai előrejelzés felmelegedést jósolt, de ha marad a hideg, akkor a jövő héten már alkalmas lesz a sportolásra. Tobruk az egyik olyan hely ahol a part menti vízmagasság nagyon alacsony, de a sok csapadék miatt most itt is magasabb vízszinttel kell számolni.

Legyünk türelmesek és a korcsolyázással várjuk még egy kicsit!

Akik engedély nélkül mégis rámerészkednek a jégre, szabálysértés követnek el. Korcsolyázni csak az önkormányzatok által kijelölt területeken szabad - hangzott el az RTL Híradójában is.

Címkék: időjárás | jég | tél

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>