2019. December 12., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... A Föld Órája: Mozgalom a Földért

A Föld Órája: Mozgalom a Földért

Föld órájaEbben az évben immáron hatodik alkalommal rendezik meg az egyik legnagyobb környezetvédelmi esemény, a Föld Óráját. Minden év márciusának utolsó szombatján a megrendezésre kerülő nemzetközi eseménnyel, arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy egy órára kapcsolják ki a lámpáikat és az elektromos berendezéseiket.

Ezen a napon több településen, városban sötétednek el a lakások ablakai, - ezzel is jelezve azt, hogy igenis figyelnek a Föld állapotára. Földünket fenyegető klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben kezdődött,- az akció ausztráliai város, Sydney elsötétedésével kezdődött. A következő évben a Föld Órája eseményéhez több ország is kapcsolódott, így a mozgalom világméretű esemény lett. A megmozdulás a túlfogyasztásra figyelmezteti az embereket. A környezetvédők ezzel a szimbolikus cselekedettel 1,8 milliárd embert mozgatnak meg. A további lépés az lenne, ha a jövőben mindenki vállalná a környezettudatos életet.

Az idei megmozduláshoz különböző programok is kapcsolódnak. Az idei megmozdulás programja: a Lánchídon, 20.30-kor, tűzzsonglőrök dobosok és Fábián Éva várja az érdeklődőket.

Hazánkban az alábbi települések jelezték a mozgalomhoz való csatlakozásukat:

Alsóörs, Baja, Berettyóújfalu, Budapest, Csömör, Csongrád, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Felsőörs, Fót, Fót liget, Gyomaendrőd, Gyöngyös, GYŐR, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Isztimér, Jászberény, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kistarcsa, Litér, Magyaralmás, Makó, Martfű, Mezőhegyes, Miskolc, Mohács, Mosonmagyaróvár, Nagykovácsi, Nógrádsipek, Nyíregyháza, Óvár, PÁZMÁND, Pécs, Sajóbábony, sikátor, Somberek, Sopron, Szarvas, Szarvaskend, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentendre, Szigetvár, Szolnok, Tapolca, Tata, Tatabánya, Tiszaújváros, Újkígyós, Uppony, Vajdácska, Verseg, Vértesboglár, Vértesszőlős, Veszprém

Címkék: Föld | óra

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>