2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... A tavaszi esőzés segíthetne a Balatonon..

A tavaszi esőzés segíthetne a Balatonon..

BalatonA rendkívül kevés csapadék miatt a Balaton vízszintje újra sekély lett. Sajnos a tél sem hozott komoly vízmennyiséget, hiszen a hó mennyiség is kevés volt. A Balaton hivatalosan mért vízszintje harminc centiméterrel kevesebb, mint ilyenkor várható lenne.

A szakemberek szerint a most mért nyolcan centiméteres vízszint abban az esetben lenne elegendő, ha áprilisban megjönne a tavaszi eső. A száztíz centiméteres télvégi szabályozási magasságot azért határozták meg annyiban, mert akkor lenne a Balatonban annyi tartalék, hogy a meleg nyári napokon is megfelelő legyen a tó szintje. A Balaton vízszintje valóban alacsony, de a minősége továbbra is kiváló.

A szakemberek úgy vélik, hogy az alacsony vízállás semmi okot az nem ad aggódásra. A tó vizének ingadozása teljesen természetes folyamat,- de amennyiben a tavaszi esőzés megérkezne, akkor 100 centiméter feletti magassággal kezdődhetne a szezon. Reméljük a globális felmelegedés miatt nem fog kiszáradni a Balaton.

Címkék: Balaton | víz

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>