2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... A „vörös kakas” a Balaton mellett pusztított

A „vörös kakas” a Balaton mellett pusztított

Ég a nádasVasárnap késő este Szigliget és Badacsony környékén ismeretlen okból meggyulladt a nádas. A tűz következtében kétszázötven hektáron pusztult el a nádas,- a tüzet a badacsonytomaji, keszthelyi és ajkai tűzoltók hétfő hajnalra megfékezték.

A több méteres láng óriások lakó épületet nem veszélyeztettek. Nem sokkal az után, hogy sikerült megszüntetni a tüzet, hétfőn reggel egy újabb riasztás érkezett a tűzoltósághoz, miszerint ugyanazon a területen az összerakott kévék meggyulladtak. Sajnos a szél ereje igen nagy ezért nagyon nehéz az oltás. Az egymást követő gyulladások miatt, vasárnaptól általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter.

A tűzgyújtási tilalom a következőkre-területekre terjed ki: erdőkben, erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül, kijelölt tűzrakó helyekre, vasút és út melletti fásításokra és a gazégetésre is.

Címkék: Balaton | nádas | tűz

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>