2020. Április 7., Kedd

Útvonal: Belföld És a többi... Alternatív útvonalak autóval a Balatonra, és vissza Budapestre!

Alternatív útvonalak autóval a Balatonra, és vissza Budapestre!

M7 dugóA folyamatos dugók, torlódások és az erős forgalom miatt úgy döntöttünk, hogy eddigi tapasztalatainkat összegyűjtve, próbálunk segíteni a kényelmesebb lejutásban Budapestről a Balatonra, és vissza. Több lehetőséget is felvázolunk a legkülönfélébb szituációk kezelésére, de természetesen mindenre mi sem tudunk megoldást nyújtani.

Az útvonalakat kipróbáltuk, és eddigi tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy akár órákat is lehet spórolni a fel és lejutásnál, arról nem is beszélve, hogy szinte nem is kell lépésben haladni, vagy állni a dugóban, hanem mindenféle idegeskedés nélkül folyamatosan lehet közlekedni. Ezek pusztán ajánlások, extrém helyzetek kialakulásakor lehet, hogy nem nyújtanak megoldást. Bizonyos szituációkban, érdemes az ajánlott alternatív útvonalakat kombinálni, a hatékonyabb Balatonra történő le, és Budapestre történő feljutás érdekében.

A régi 7-es útvonalat nem ajánljuk, mint alternatív megoldást, mert általában az M7-es bedugulása után, „percek alatt” telítődik a forgalom a 7-es úton is, így az nem lehet jó alternatíva.

Elsőnek a Budapestről a Balatonra lejutások lehetőségeit vázoljuk fel:
Budapest - Balaton

Budapest és Székesfehérvár közötti torlódás esetén: irány az M6-os, bár ~20km-el hosszabb, ami időben kb. +20 percet jelent, de egy többórás dugóban állásnál felbecsülhetetlen.


Nagyobb térképre váltás

Székesfehérvár és Balaton közötti torlódás esetén: használjuk a 8-as főutat, ezt leginkább az északi partra igyekvőknek ajánljuk, de a déli partra is megoldás lehet.


Nagyobb térképre váltás

Balatonvilágosi (90-es kilométernél) lehajtónál történő torlódás esetén: van hogy közel 10km-es a torlódás alakul ki, csak azért, mert lassan tudnak lehajtani a 71-es főútra, ilyenkor ajánljuk ezt:


Nagyobb térképre váltás

Amennyiben a déli partra igyekszik, akkor menjen erre:


Nagyobb térképre váltás

Irány vissza: Budapest - Balaton

Északi partról, ha óriási a sor a felhajtásnál, akkor ezt javasoljuk:


Nagyobb térképre váltás

Amennyiben több mint 10 kilométeren át torlódik az M7-es Budapest irányában, akkor nincs más választás mint a régi 7-es:


Nagyobb térképre váltás

Ha, mindezt szeretné teljesen elkerülni, akkor irány a 8-as:


Nagyobb térképre váltás

Déli partról hogyan menjünk, ha minden kötél szakad?:


Nagyobb térképre váltás

Amennyiben, már eljutottunk Székesfehérvárig, de azt hallottuk, hogy Fehérvár és Budapest között hatalmas a torlódás, akkor visszafelé is csak az M6-ost tudjuk ajánlani. Az a kb. +20 km bőven megéri a dugóban történő idegeskedés elkerülését:


Nagyobb térképre váltás

Reméljük, hogy az általunk összegyűjtött lehetőségek, segítségül szolgálhatnak a következő utazás megtervezésénél. Javasoljuk, hogy az utazás megkezdése előtt, az aktuális forgalomról érdeklődjön az alábbi telefonszámon 06 (40) 40 50 60, vagy keresse fel az Állami Autópálya Kezelő Zrt. weboldalát: www.autopalya.hu

Balesetmentes közlekedést kívánunk!,

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>