2019. December 12., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... Balatonvilágos Somogy megyéhez fog tartozni

Balatonvilágos Somogy megyéhez fog tartozni

BalatonvilágosEz év január 29-én népszavazást tartottak Balatonvilágoson, azért hogy a település megyét váltson. Az akkori szavazás érvénytelen lett, mert a részvétel nem érte el a szükséges 50 százalékot. Ennek ellenére Balatonvilágos folytatta a törvény által engedélyezet megyeváltás folyamatát.

Ezek után a környező önkormányzatoknak véleményt kellett nyilvánítani a megyeváltásról. A Veszprém Megyei közgyűlés sajnálattal, de tudomásul vette a település megyeváltási kezdeményezését. A közgyűlés elismerte, hogy Siófok jelentős hatással van a településre, és azt is jóváhagyta, hogy a jelenlegi közigazgatási központ Balatonalmádi, vagy Balatonfüred központjánál a siófoki járáshoz való tartozás sokkal előnyösebb. Nos, ezen túl Balatonvilágos Somogy megyéhez fog tartozni.

Címkék: Balaton | Balatonvilágos

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>