2020. Február 20., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... Egyre több a megfagyott ember

Egyre több a megfagyott ember

HajléktalanokA hideg beálltával szeptembertől decemberig 105 ember került kihűléssel a Péterfy Sándor korházba. Ami még ennél is szomorúbb, hogy a bekerültek 30 százalékán, már nem is tudtak segíteni. Szinte nincs olyan nap, hogy a rádióban vagy a televízióban ne hallanánk hasonló beszámolót.

A legtöbbjük hajléktalanok voltak, vagy olyan időskorú emberek, akik a saját otthonukban nem tudták megoldani a fűtést, mert spóroltak, vagy nem volt pénzük tüzelőre.

Az áldozatok, akik a korházba kerültek a fővárosból, illetve annak környékéről tevődtek össze. Azok az emberek, akik hajléktalanok, és utcára kerültek, alkoholisták, alultápláltak, betegek, fertőzőbetegségben szenvednek, ezért a túlélési küzdelem igen kemény számukra. A korházba került kihűlt legyengült beteg ember, újramelegítése nagyon nehéz és szinte reménytelen feladat. A Menhely Alapítvány felhívta a figyelmet, hogy nagyon kevés a hely, ezért ezerötszáz férőhelyre lenne még szükség ahhoz, hogy a kemény hideg kevesebb áldozatot szedjen.

Persze sokan visszautasítják a lehetőséget, félve a kirablástól, és nem utolsó sorban a szabályoktól, amit megkövetelnek tőlük. Sajnos ez így is van, de régóta utcán élők, a sok sérelem, bántás, kilátástalanság következtében szinte elvadultak, így a kevés lehetőséget is eltaszítják maguktól. Az is nagyon szomorú, ha valaki a saját otthonában fagy meg, de talán a szomszédok, ismerősök egy kis odafigyelésével meg lehetne menteni őket.

Az ilyen ember a társadalom számára csak felesleges gond, amit valamilyen módon mégis csak meg kell oldani. Próbáljunk odafigyelni egymásra, és ha tudunk, akkor segítsünk!

Címkék: egészség | hajléktalanok | időjárás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>