2019. Március 20., Szerda

Útvonal: Belföld És a többi... Jótékonysági koncert Balatonalmádiban: Japán javára

Jótékonysági koncert Balatonalmádiban: Japán javára

BortárA japán szökőár katasztrófáról az utóbbi napokban kevés hírt ad a média, de a helyzet továbbra is rendkívül súlyos. 220 ezer ház semmisült meg vagy károsodott olyan mértékben, hogy újjá kell építeni. Ez megfelel annak, mintha megyénket és még a Balaton régiót teljesen eltörölte volna egy rettenetes erő a föld színéről.

Vállalkozások és családi gazdaságok ezrei vesztették el minden vagyonukat, földjüket. Több mint 100 ezer gyermek él családjától elszakítva (ha éppen nem árván), több százezer lakos a kitelepített, 25 millió tonna törmelék és hulladék (jelentős része veszélyes) vár elhelyezésre és kezelésre. És mindemellett 30 ezer lélek a halott és eltűnt.A vörös iszap katasztrófa alkalmával 6 millió Ft értékű segítséget kapott megyénk (pormaszkok formájában) japán testvérmegyei barátainktól. Ezért, és a szökőár katasztrófa példátlan súlyossága miatt próbálunk segíteni a magunk módján.

Május 08, 18:30 Balatonalmádi Bortár (Vörösberény), a Liszt Ferenc Zeneakadémia Japán hallgatóinak (15 fő) koncertje – japán és magyar népzenei, valamint népszerű klasszikus művek.

Önkéntes belépődíjával a koncert nemes célját támogatja!

Címkék: Balatonalmádi | Japán | katasztrófa

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>