2020. Február 20., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... Komoly vihar, komoly kár Veszprém megyében

Komoly vihar, komoly kár Veszprém megyében

Vihar a BalatononMegérkezett a hidegfront, de komoly szélvihar kíséretében, így megdőlt Magyarországon a legnagyobb szélerősségi rekord. Kab-hegyen 172 km/ó szélsebességet is mértek. A Balatonnál óránként 120 km/ó széllökés okozott gondot. Veszprém megyében súlyos károkat okozott a vihar, több helyen áramkimaradás volt, tetőket bontott meg és villanyoszlopokat döntött ki. A megyei katasztrófavédelemhez délelőtt több mint húsz riasztás érkezett.

A rendkívül gyorsan haladó hidegfront, komoly lehűlést hozott magával, így az ország térségei között magas hőmérsékleti különbség alakult ki. Míg a Déli részen 14 fokot mértek, addig a Dunántúl Északi részén 1-2 fokot mutatott a hőmérő. A Balaton magas vízszintje eddig is gondot jelentet, de most a viharos szél 20-30 centiméterrel még meg is emelte, így sok helyen árasztott el területeket. Rendkívüli helyzet alakult ki, főleg Balatonfenyvesen, Balatonfürdőn és Balatonkeresztúron. Az érintett területek polgármestereit tájékoztatták a helyzetről.

Délutánra már csökken a szél erőssége, de marad a havas eső, és a hózápor.

Címkék: Balaton | időjárás | vihar

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>