2020. Április 7., Kedd

Útvonal: Belföld És a többi... Lesz-e urnatemető Balatonfűzfőn?

Lesz-e urnatemető Balatonfűzfőn?

UrnatemetőSzerda este parázs vita folyt a fűzfői művelődési házban az urnatemető létrehozása ellen. Az ott megjelent lakosok nem hagyták, hogy a Szécsi Ferenc plébános levezesse gondolatát arról, hogy valamikor régen milyen hagyományok, szokások voltak a halottak elbúcsúztatásával kapcsolatban.

A plébános elmondása szerint: "Hajdan az emberek a barátaik, családjuk körében haltak meg, el tudtak búcsúzni a szeretteiktől, és szeretteik is elbúcsúzhattak tőlük. Ma ez a családtól messze történik, általában az elkülönítőben, elhúzott függöny mögött, a haldoklótól még a betegtársak is elhúzódnak." Az urnatemető helyszíne, a valamikor régen óvóhelyként használt pincerendszer lenne. A lakosság tiltakozik,- mert úgy gondolják, hogy a város központjában, ráadásul egy óvoda szomszédságában nem lenne szerencsés egy temetkezési hely kialakítása. Tavaly hasonló parázs vita tört ki Királyszentistvánon is. Ott a krematórium építője egy játszótér közelében, szomszédságában akarta az urnatemető megépítését. Balatonfűzfőn folynak az aláírások gyűjtése annak érdekében, hogy ez ne valósuljon meg.

„Élünk és meghalunk”!

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>