2020. Február 20., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... Magyarországon is látható lesz a részleges napfogyatkozás

Magyarországon is látható lesz a részleges napfogyatkozás

Napfogyatkozás2011. január reggelén, nyolc óra után párperccel megkezdődött a napfogyatkozás. Sajnos az időjárás egyáltalán nem kegyes hozzánk, mert köd és pára akadályozza a természeti csoda megtekintését. Azért vannak olyan területek ahonnan jól látható, ezért innen élőben közvetítik a napfogyatkozását.

Ezek a kis filmek a részleges napfogyatkozást, és más égitestek helyzetét mutatják be más-más szögből. A mostani napfogyatkozás nem lesz olyan látványos, mint 1999-ben, mert Hold nem teljesen takarja el a Napot, így az égbolt nem sötétedik be teljesen, ettől független a fényviszonyok azért mégis mások lesznek.

Általában az idő előre haladtéval emelkedni szokott a hőmérséklet, és az égbolt is világosabb lesz, de ez most pont fordítva fog történni, így a hőmérséklet emelkedése akár meg is állhat.
Azért nagy eltérés nem várható, mint a fényviszonyokban, mint a hőmérsékletben egyaránt.

Legközelebbi teljes napfogyatkozás, ami nálunk is megfigyelhető lesz az 2081-ben lesz, és a következő részleges fogyatkozás pedig 2015. március 20-án lesz.  A napfogyatkozást szabad szemmel megtekinteni nem szabad, mert igen rövid idő alatt komoly károsodást okozhat a szemnek. A probléma megoldására speciális szemüveget pl. hegesztő szemüveget, vagy kormozott üveget ajánlunk, de azzal is csak rövid ideig nézzük!

Címkék: időjárás | naptár

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>