2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... Március 22. a Víz Világnapja

Március 22. a Víz Világnapja

VízA Víz Világnapja alkalmából a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága szeretettel azokat az érdeklődőket, akik egy kellemes tavaszi túrán részt szeretnének venni. A túra célja a Hévízi-tó Természetvédelmi Terület élővilágának megfigyelése.

A Víz Világnapját legelőszőr 1992-ben ünnepelték, a Rio de Janeiró-i környezetvédelmi konferencia kezdeményezésére.  Március 22-ét a víz ünneplésének pontos dátumát az ENSZ határozta meg, - felhívta a világ figyelmét arra, hogy a víz igen fontos szerepet tölt be az emberiség életében,- víz nélkül nincs élet a földön, ezért mindenáron meg kell óvni a Föld vízkészletét.  Azért, hogy a jövőben is tiszta ivóvíz legyen, megmaradjanak a folyók és tavak, azért mindenkinek komoly erőfeszítést kell tenni.  Köztudott, hogy a Föld felszínének mintegy 70 százalékát víz borítja, de az összes vízmennyiségből csupán két százalék az édesvíz.

A hazánk vizeinek állapota nem rossz, de mindent meg kell tennünk, hogy ez így is maradjon.

„Víz, még sohse láttalak,
és lelkem sok szennye-bűne 
boldogan megszégyenülve  
érzi, milyen tiszta vagy”

Szabó Lőrinc: Egy pohár víz
( részlet)

Címkék: világnap | víz

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>