2020. Április 5., Vasárnap

Útvonal: Belföld És a többi... „Ne felejtsétek el Valentint!”

„Ne felejtsétek el Valentint!”

Valentin NapLassan megint itt van Valentin Napja, melynek eredetét, történetét nem igazán ismerjük, mivel több legenda is kering a köztudatban, arról hogy Ki volt Valentin, és miért is ünnepeljük február 14-én? Az egyik legenda szerint egy Valentin nevű fiatalember a kereszténység üldöztetés idején keresztény vallása miatt börtönbe zárták, majd halálra kínozták. A legenda szerint üzenetet küldött a barátainak, hogy „Ne felejtsétek el Valentint!” és „Szeretlek benneteket!”

A másik legenda pedig arról szólt, hogy volt egy pap Rómába, aki titokban párokat adott össze, annak ellenére, hogy az akkor uralkodó Claudius császár ezt megtiltotta, ezért börtönbe zárta. A monda szerint a börtönőr leányával barátságot kötött, és a kivégzése napján üzenetet küldött neki, amiben ezt írta: „ A Te Valentinod ”. Ennek a napnak az ünneplését, Celacius pápa a legnépszerűbb szent rendelte el 496-ban. Valentint, azért amiért nem utasította el a házasulandókat, ma vértanúként tisztelik, és február 14- én a születése napján jelképesen papír szívet cserélnek, hívők és hitetlenek. Ez nap nemcsak azokról szól akik szeretik egymást, hanem azokról is akik szeretettel fordulnak egymás iránt. Ez volt a Valentin Nap története, de hogy ez valóban így történt azt senki sem tudja. Amit tudunk a fenn marad írások szerint az, hogy Angliában 1446-ban már ünnepelték ezt a napot, és ennek az alkalmából Valentin-verseskötetek láttak napvilágot.

A XIX. Század idején február 14-én üdvözlőkártyákat küldtek egymásnak a szerelmesek, és a jó barátok. Hazánkban 1990-óta ünneplik ezt a napot azok, akik szerelmesek, és azok is, akik szeretettel gondolnak egymásra.

Címkék: szerelem | ünnep | valentin

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>