2019. Március 20., Szerda

Útvonal: Belföld És a többi... Sósav szivárgás Balatonfűzfőn

Sósav szivárgás Balatonfűzfőn

Sósav2011. április 30-án szombaton délelőtt 11 órakor riasztották a balafonfűzfői tűzoltókat, mert a Nitrokémia Ipari Park területén negyven ezer literes tartálykocsiból sósav szivárgót. A vizsgálatok során a vasúti rendezőben várakozó tartály elöregedett, és emiatt jutott ki a veszélyes anyag a környezetbe. A tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei meggátolták a sósav tovább jutását.

Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő elmondta, hogy a sérült tartályból speciális sav- és lúgálló, robbanás biztos szivattyúval engedték le a sósavat, amit egy másik tartályba pumpáltak át, így megakadályozták a veszélyes anyag környezetbe kerülését. A másik vasúti szerelvény megérkezéséig a szivárgó sósavat összegyűjtötték, és az addig kifolyt 50 liter maró anyagot semlegesítették. Így sikeresen befejezték a sérült vasúti tartály mentesítését, melyben 13 hivatásos szakember mellett az ipartelep dolgozói is segítették a munkát.

Címkék: Balatonfűzfő | baleset | katasztrófa

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>