2020. Február 20., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... Szennyezett levegő

Szennyezett levegő

SzmogA hét elején újabb hideg levegő érkezik hazán területére, kevés légmozgással. A hét közepéig fokozatos hőmérséklet csökkenés várható, szerdán hajnalban akár -10 fok alá is mehet a hőmérő higanyszála. A fővárosban és néhány nagyobb városban szmog riadó tájékoztatás van érvényben.

A kevés légmozgás miatt nem kellően keveredik a levegő, így a komolyabban szennyezett városok nem tudnak kellően áttisztulni. Jó hírnek számít, hogy a hideg érkezésével megélénkülhet a szél, így csökkenhet a levegő szennyezettsége.

Sajnos ez a légmozgás nem érinti, az ország északkeleti részét Miskolcot és környékét, ahol most is igen szmogos a levegő, mert ott gyenge lesz a légmozgás, így alig csökken a levegő szennyezettsége. Előreláthatólag Budapesten lassú javulás látható.

Jó lenne, ha többen vennék igénybe a tömegközlekedést, ezzel is csökkentve a levegő szennyezettségét.

Keddtől sajnos újból rosszabbra fordulhat a levegő minősége, de előre láthatólag a hét végére javulás várható.

Címkék: egészség | időjárás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>