2020. Február 20., Csütörtök

Útvonal: Belföld És a többi... Tavaszra várva

Tavaszra várva

HóvirágVasárnap a hőmérők higanyszálai sok helyen akár a 16 fokot is elérték. A Balatonnál valamivel kevesebb volt a hőmérséklet, de így is tavaszias volt az időjárás. A jó idő, a csodálatos napsütés sokakat kicsábított a szabadba, kirándulásra, sétálásra, napfürdőzésre vagy a kiskertbe, hogy megkezdjék a kora tavaszi munkálatokat.

Az is ritka jelenségnek számított, hogy február elején méhek és pillangók röpködjenek a levegőben. A méhek szorgalmasan látogatták a virágzó mogyoró vesszőket. A rügyek megduzzadtak, és már a hóvirág is kibújt a föld mélyéből. A Balaton félig felolvadt vízén megjelentek a vadkacsák, szárcsák, egy-egy jó falat reményében, amit a sétálgatok dobáltak a vízbe. A meteorológiai szakemberek szerint ezek a hőmérsékletek jóval magasabbak, és mindenképpen meghaladják az ilyenkor szokásos hőmérsékletet. Ennek ellenére az ország átlag hőmérséklete 4, 3 fok volt, ami messze elmaradt az eddig feljegyzett rekordoktól. A legmagasabb hőmérsékletet.  Kiskunhalason mérték, ami 21 fok volt. Testünk és a lelkünk is nagyon várja már a tavaszt, mert szükségünk van a megújulásra, feltöltődésre, melyben a napsütés nagy segítséget jelent az ember számára. Ennek ellenére az orvosok attól tartanak, hogy ez a hírtelen felmelegedés kedvez a vírusoknak, és ezért a megbetegedések száma megemelkedhet. Azért reméljük, nem kell már sokat várni az igazi tavasz érkezésére.

Címkék: Balaton | időjárás | tavasz

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>