2020. Április 7., Kedd

Útvonal: Belföld Gazdaság A Balatoni Csillagvizsgáló átadása

A Balatoni Csillagvizsgáló átadása

CsillagvizsgálóA tegnapi napon a Balatonfűzfői csillagvizsgáló megnyitásával egy régi álom vált valóra. A balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete a VÁCISZ, a LEADER program keretében kiírt pályázaton 53,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a csillagvizsgáló helyreállítására.

Maga az épület több mint egy csillagvizsgáló,- az épületben előadó, oktató és szakköri terem is található. Ezen kívül az épület teraszán egy kávézó is helyet kapott, melyet Csillagfény kávézónak neveztek el. A hatméteres kupola „lakója” egy Fornax 100/150 mechanika, melynek feladata egy 12 hüvelykes Meade ACF katadioptrikus reflektor, és egy 10 cm-es apokromát mozgatása. A csillagvizsgáló lehetőséget ad arra, hogy kitekintsünk a világűrbe megcsodálva a csillagokat.

A csillagvizsgáló növeli Balatonfűzfő a turizmus vonzerejét, továbbá lehetőséget ad különböző kulturális programokra. A Balatoni Csillagvizsgáló minden érdeklődőt szeretettel vár!

Címkék: Balaton | Balatonfűzfő | csillagvizsgáló

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>