2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Belföld Gazdaság Aratják a nádat a Balatonon

Aratják a nádat a Balatonon

NádaratásValamikor régen és mai is, két fontos tevékenység volt a Balatonon: az egyik a nádaratás a másik a halászat.  A nádaratás csak akkor lehetséges, ha Balaton jege már beállt. Az idei tél egész idáig nem igazán kedvezett- e munkálatoknak, mert a Balaton nem fagyott be.

Ennek ellenére a nádaratást már januárban a szárazföldről megkezdték, de az így végzett munkával az engedélyezett mennyiségnek csak a töredékét tudták learatni. Most végre mínuszba fordult a hőmérő higanyszála, a Balaton is elkezdett befagyni,- ezért a napokban speciális kombájnokkal megkezdték a nádaratás a Balaton északi oldalán. A learatott nádat osztályozzák, majd egy részét hazai felhasználásra fordítják, illetve exportálják.

Címkék: Balaton | nádaratás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>