2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Belföld Gazdaság Balatonvilágos lehet, hogy elhagyja Veszprém megyét

Balatonvilágos lehet, hogy elhagyja Veszprém megyét

BalatonvilágosBalatonvilágos polgárai, vasárnap dönthetnek arról, hogy Balatonvilágos ezen túl Veszprém megyéhez, vagy Somogy megyéhez tartozzon. Balatonvilágos független polgármestere Fekete Barnabás, már 2007-ben szeretet volna megyeszékhelyet váltani.

Balatonvilágos akkor még szoros kapcsolatot tartott Siófokkal, (orvosi ügyelet, oktatási kapcsolat) de a későbbikben ezek a kapcsolatok ellaposodtak. Balatonvilágos lakosai 26 kilométerre lévő Balatonalmádiba járnak orvoshoz, és a tizenhat kilométer távolságú Balatonkenesével tartják az oktatási kapcsolatot. A helyi népszavazás egyben a járásváltást is jelentene.

Amennyiben Veszprém megyében maradnak, akkor Balatonfüred lesz a járási központ, ahová nehézkes a közlekedés, de ha megyét váltanak, akkor ezen túl Siófokhoz tartoznak, ami sokkal közelebb lesz Balatonvilágoshoz, hiszen már teljesen összeépült a településsel. A helyi népszavazás vasárnap reggel hatkor kezdődik.

Címkék: Balaton | Balatonvilágos | Veszprém

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>