2020. Április 4., Szombat

Útvonal: Belföld Gazdaság

Gazdaság

A Szentkirályi Dubaiban is sikeres

A Szentkirályi Dubaiban is sikeresA Zenith International – a világ vezető élelmiszer- és italgyártóit kiszolgáló tanácsadó cég – legfrissebb jelentése kimutatja, hogy a prémium vizek globális értékesítése évről-évre növekszik: világszinten 2013-ra 3,6%-kal nőtt az előző évhez képest, de Kínában például 2010 óta megduplázódott a prémium vízfogyasztás.

Bővebben...

Egészséges pontyokat telepítettek a Balatonba

PontyokA hét elején 15875 kg friss és egészséges pontyot telepítettek a Balatonba. A Balatonfűzfői Horgászegyesület telepén 5445 kg ponty kezdte meg a „fürdőzését”. A betelepítés Balatonföldváron is megtörtént, ahol 10430 kg háromnyaras pontyot úsztattak a Balaton vízébe.
Bővebben...

A Balatoni Csillagvizsgáló átadása

CsillagvizsgálóA tegnapi napon a Balatonfűzfői csillagvizsgáló megnyitásával egy régi álom vált valóra. A balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete a VÁCISZ, a LEADER program keretében kiírt pályázaton 53,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a csillagvizsgáló helyreállítására.
Bővebben...

Forgalomban a Balatoni Korona

Balatoni KoronaNavracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, ünnepélyesen forgalomba helyezte a Balatoni Koronát. Az utalvány kibocsájtója a Balatoni Korona Zrt., melyet hét település önkormányzata hozott létre a megyei iparkamerával és a Kinizsi Bankkal karöltve: Veszprém, Várpalota, Balatonfüred, Litér, Tihany és Nemesvámos.

Bővebben...

Átadták a Balatonfüredi Yacht Club felújított belső kikötőjét

KikötőA hétvégén ünnepélyes keretek között átadásra került Európa egyik legrégebbi vitorlás klubjának belső kikötője. Január 28-án ünnepélyes keretek között adták át  az idén 145. születésnapját ünneplő Balatonfüredi Yacht Club kikötőjét.
Bővebben...

Aratják a nádat a Balatonon

NádaratásValamikor régen és mai is, két fontos tevékenység volt a Balatonon: az egyik a nádaratás a másik a halászat.  A nádaratás csak akkor lehetséges, ha Balaton jege már beállt. Az idei tél egész idáig nem igazán kedvezett- e munkálatoknak, mert a Balaton nem fagyott be.
Bővebben...

Balatonvilágos lehet, hogy elhagyja Veszprém megyét

BalatonvilágosBalatonvilágos polgárai, vasárnap dönthetnek arról, hogy Balatonvilágos ezen túl Veszprém megyéhez, vagy Somogy megyéhez tartozzon. Balatonvilágos független polgármestere Fekete Barnabás, már 2007-ben szeretet volna megyeszékhelyet váltani.
Bővebben...

Elindultak a nyomdagépek!

Balatoni koronaA mai napon megindultak a nyomdagépek, elkezdték nyomtatni az észak-balatoni térség helyi pénzét, a Balatoni Koronát. A pénz várhatólag március végén kerül forgalomba.
Bővebben...

Balatonfűzfői Szivárvány Óvoda ünnepélyes átadása

BölcsödeBalatonfűzfőn befejeződött a Szivárvány Óvoda és Bölcsőde felújítása. A város Önkormányzata 79 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert, melyből megvalósulhatott a létesítmény kapacitásbővítése. A beruházás összköltsége meghaladta a 105 millió forintot, így a fennmaradt hiányzó összeget, (26 millió forintot) a város önkormányzata biztosította.
Bővebben...

1. oldal / 4

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>