2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Belföld Gazdaság

Gazdaság

„Ne vásárolj semmit!”

Ne vásárolj!Lassan itt van karácsony, és már most beindult a tömeges vásárlási dömping. A nagy karácsonyi bevásárlás előtt, a környezetvédők és civilszervezetek több mint 60 országban indítottak kampányt a rossz vásárlási illetve fogyasztási szokás ellen.
Bővebben...

Helyére került a balatonfűzfői csillagvizsgáló kupolája

CsillagvizsgálóMa délelőtt Balatonfűzfőn helyére emelték a csillagvizsgáló közel 5,6 méter magas kupoláját. Nem volt könnyű feladat, mert ezt a hatalmas méretű félgömb kupolát a darunak mértani pontossággal kellet, hogy a helyére helyezze. Volt is nagy érdeklődés, bámészkodás még az iskolások is megnézték ezt a nem mindennapi látványosságot.
Bővebben...

Bemutatták a balatoni fizetőeszköz terveit

Balatoni KoronaElőre láthatólag 2012. január 1-n hozzák forgalomba a balatoni koronát, a Balaton mellett lévő hat település fizető eszközét. Veszprém város meghirdetett kezdeményezésére, Balatonfüred, Nemesvámos, Balatonalmádi, és Várpalota, jelentkezett, de az elmúlt hónapok alatt Tihany és Litér is jelezte, hogy részt szeretne venni a munkálatokban.
Bővebben...

Kitört a dinnyebotrány

DinnyeA hírek alapján állítólag itthon csak magyar dinnye kapható, de sajnos ez egyáltalán nem igaz. A tapasztalat az, hogy az áruházakban nem találkozunk hazai dinnyével, helyette túlérett külföldi dinnyét tukmálnak a vásárlókra. Ezzel az olcsó és rossz minőségű gyümölcs árusításával, elveszik a vásárlók vásárlói kedvét, de nagyon sokat ártanak a hazai termelőknek is.
Bővebben...

Pusztítják a vérszívókat a Balatonnál

SzúnyogEz a száraz időjárás a lárvatenyésző helyeken is meglátszik, mivel idén sokkal később kell, elkezdődik a szúnyogok irtását a Balatonnál. Amennyiben az időjárás engedi, a mai nappal, a délutáni órákban megkezdődik a (nem lesz viharos szél) a vérszívók kémiai irtása, de ha az időjárás mégis megakadályozná a munkát, akkor a hét második felében végzik el ezt a feladatot.
Bővebben...

Balatonalmádi fejlesztésekkel készül a 2011 -es turista szezonra

BalatonalmádiAz euBalaton.hu - OnLine média portál szerkesztői csapata szeretne egy tanulmányt készíteni, amelyben bemutatja, hogy a Balaton körüli települések milyen infrastrukturális és egyéb fejlesztésekkel készülnek a 2011-es nyári szezonra. Balatonalmádi város önkormányzatának turisztikai referense, Viktor Zsuzsanna kitöltötte kérdőívünket. A feltett kérdésekre adott válaszokból egyértelműen kiderül, hogy a Balaton parti város a közutak és a közterületek fejlesztésével szeretné mind az állandó lakosok, mind pedig a városba érkező turisták komfort érzetét növelni.
Bővebben...

Egy újabb reménytelen állásbörze Balatonalmádiban?

ÁllásbőrzeÚjra eltelt egy év, és Balatonalmádiban a Kulturális Központ és Könyvtárban (Balatonalmádi, Városház tér 4.) a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Balatonalmádi Kirendeltsége 2011. május 3-án 9.00 órai kezdettel állásbörzére invitálja azokat, akik nem rendelkeznek munkahellyel.
Bővebben...

Balatonfüreden, megújulva nyílik a vásárcsarnok

BalatonfüredNégy hónap után, felújítva, megszépülve várja a vásárlókat a balatonfüredi vásárcsarnok. Április 20-án, szerdán, reggel 6 órától újra látogatható lesz a piac, mely több szolgáltatással, nagyobb kínálattal, pl. a pecsenyesütő és a látványpékség megjelenésével várja a megnyitást. Egy nagyon fontos dolgot kell, hogy megemlítsünk, még pedig azt, hogy a piacon újra lehet halat vásárolni.
Bővebben...

A balatonfűzfői biofinomító, engedélyre és szakmai befektetőkre vár

BiofinomítóElőre láthatólag májusban már engedélyt kaphat a Balatonfűzfőn létre jött biofinomító, de egyelőre még szakmai befektetőket keresnek. Kovács László, a Hunest Biorefinery Kft. ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint, az első beruházási ütem szerint a tervezett költség 12 millió forint.
Bővebben...

2. oldal / 4

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>