2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Belföld Gazdaság

Gazdaság

Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap: március 6.

Energiatakarékossági világnapA Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap közeledtével egyre többet halljuk azt a fogalmat, hogy környezettudatos viselkedés illetve az energiahatékonyság. A Világnap elérkezéséig vegyük át, hogy mi magunk is milyen módon tudunk mindehhez hozzájárulni.
Bővebben...

Lámpás csomópont épül Tobrukban

Közlekedési lámpaBalatonfűzfő is indulni kíván azon a pályázaton, melyet a Közlekedés Fejlesztési Koordinációs Központ írt ki, a balesetveszélyes, csomópontok átépítésének finanszírozására, jelen esetben a tobruki kereszteződés átépítésére. Nyáron a meg növekedett idegenforgalom miatt, szinte lehetetlenné teszi az ott lakó autósok balra való kikanyarodását. A meg növekedett közlekedés miatt, már régóta aktuális lett volna a közlekedés átalakítása.
Bővebben...

Februártól a BKV megállók füstmentesek lesznek

BuszmegállóFebruártól újabb rendelet lép érvénybe a dohányzás megszigorításával kapcsolatba, mivel a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén elfogadták Tarlós István főpolgármester javaslatát. Nem is olyan rég a játszótereken illetve az aluljárókba tiltották meg a dohányzást. Nem lehet majd rágyújtani a villamos, autóbusz, trolibusz, fogaskerekű, sikló, libegő és a HÉV megállóiban.
Bővebben...

Változnia kell a balatoni szolgáltatásoknak

Változnia kell a balatoni szolgáltatásoknakA Balaton partjára látogató turisták igényeit már nem elégíti ki maradéktalanul a strand nyújtotta lehetőségek. Sajnos jogos a turisták által általánosan levont következtetés mi szerint rossz idő esetén és szezonon kívül, a „Magyar tenger” partján nincs kikapcsolódási lehetőség.
Bővebben...

Balatoni telkeket ajándékoznának az iszapkárosultaknak

BalatonTelket adna ajándékba a vörösiszap károsultjainak Ordacsehi. Az észak-somogyi község az ifjúsági lakásépítő akcióban üresen maradt, új lakásokat hasznosítaná jótékony célokat is szolgálva. A településen öt éve épültek meg az első ifjúsági lakások azért, hogy fiatalokat csábítsanak az öregedő községbe.
Bővebben...

Webteszt: Zamárdi és Lelle internetes oldala a legszebb

Webteszt: Zamárdi és Lelle internetes oldala a legszebb Egymillió forintos többlettámogatást szavazott meg a múlt héten a fonyódi közgyűlés a helyi újságot, televíziót és a város honlapját üzemeltető kft.-nek. Hidvégi József polgármester szerint rengeteget tett a település növekvő népszerűségéért, többek között a városportál naprakész működtetésével, mellyel élen járnak a megyében.
Bővebben...

Félmilliárd forintos beruházás veszi kezdetét Tihanyban

Félmilliárd forintos beruházás veszi kezdetét TihanybanÖsszesen ötszáz millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Tihany a Közép- dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán, melyet a térség turisztikai vonzerejének növelésére írtak ki. A nyertes pályázatnak köszönhetően három beruházás egyszerre kezdődhet el Tihanyban. Az apátság épülete előtti téren egy turista fogadó látogatóközpontot építenek, melynek hetven százaléka a terepszint alatt lesz. A korszerű épületben előadóterem, többnyelvű digitális filmvetítő, igényesen kialakított kiszolgáló helyiségek fogadják majd a látogatókat. A beruházás értéke 150 millió forint, ebből 130 milliót uniós pályázaton nyert az apátság.
Bővebben...

Zánka ismét régi fényében tündökölhet

Zánka ismét régi fényében tündökölhetSuchmann Tamás szerint a balatoni régió, élén a Balaton Fejlesztési Tanáccsal (BFT) szeretné elérni, hogy még az idén kiemelt projektjévé válhasson az Európában egyedülálló adottságokkal bíró, egyetlen állami tulajdonban maradt gyermeküdülő, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum. Bogó Ágnes, az üdülőközpontot működtető Zánka Kht. vezetője az MTI-nek elmondta, a hajdani úttörővárost ma is Európa legnagyobb gyermek- és ifjúsági üdülőcentrumaként tartják számon, amely 209 hektáros területtel, közel háromezer szálláshellyel, saját kikötővel, busz- és vasúti megállóval rendelkezik a Balaton északi partján.
Bővebben...

4. oldal / 4

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>