2018. Május 26., Szombat

Útvonal: Belföld Gazdaság Drasztikus üzemanyag áremelés: elő a kerékpárokkal

Drasztikus üzemanyag áremelés: elő a kerékpárokkal

MOLHova tovább, meddig bírja ezt a pénztárcánk? Újabb csúcsot ér el az üzemanyag ára. A 95-ös benzin ára 5 forinttal, és a gázolajé szintén 5 forinttal emelkedik szerdától. Így az emelés után a benzin átlagára 374-375 forintra, míg a gázolajé 372 forintra változik.

Szinte nem telik el egy hét, hogy az árak ne változnának, de ez nemcsak az üzemanyagra értendő, hanem minden másra, mert a sokkoló benzinár mindenre kihat, a magyar inflációs kosárban az üzemanyagok jelentős, 4,5-5 százalékos arányt képviselnek, de drágulásuk, a szállításon keresztül az élet gyakorlatilag valamennyi területén érezteti hatását.

A MOL egy hete szintén 5 forinttal emelte a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát. Korábban elmondták, hogy amennyiben ilyen ütemben emelkednek az üzemanyag árak, akkor egy-két héten belül elérheti a 400 Ft-s árat is literenként, ami most meg is történik, mivel az autópályák mellett lévő kutaknál már lesznek olyan helyek ahol ennyiért vagy ennél többért árulják az üzemanyagot. Ennek ellenére azért nézzük meg, hogy hol tankolunk, mert még így is lesznek olyan kutak, ahol az autósok 30 forintos különbséggel is találkozhatnak.

A Magyar Ásványolaj Szövetség 2011.januári kimutatása szerint a 2009-s évhez képest 21 százalékos üzemanyag fogyasztás csökkenés történt. Az elemzők szerint újabb és újabb üzemanyag emelésre lehet számítani, ami még inkább csökkenti a hazai autósok utazó kedvét. Lehet, hogy eljött az-az idő, hogy elő kell venni a kerékpárokat, persze akinek van!

Címkék: áremelés | MOL | üzemanyag

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>