2019. Március 20., Szerda

Útvonal: Belföld Gazdaság Hamarosan itthon is megérezhetjük a japán katasztrófa hatását

Hamarosan itthon is megérezhetjük a japán katasztrófa hatását

SuzukiMagyarországon a Japán földrengés miatt kialakult nukleáris katasztrófa hatását mi is megérezhetjük. Esztergom a Suzuki gyár fellegvára, és ezeknek, az autóknak az alkatrészeit, alapanyagait Japánból szállítják be az országba.

Az anyacég leállt a termeléssel, és a hírek szerint huszonegyedikéig nem is indul el. Ruska Viktória, a gyár kommunikációs igazgatója elmondta, hogy „A mi gyárunkban bármilyen kiesés nagyjából másfél-két hónap után lesz látható, akkor lesz égető, hogy felmérjük újra, milyen az alkatrészek ellátottsága, illetve tudjuk pótolni más forrásból vagy mi is, leállunk”. A távol-keleti helyzet nemcsak az autóipart érinti, hanem a mezőgazdaságot is, mivel Japán jelentős mennyiségű búzát, kukoricát, szójababot importál a világ több részéréről.

Sajnos a katasztrófa miatt ez most lecsökken, mivel kevesebb fog fogyni, és ezt már a tőzsde is megérezte, mert emiatt a nyersanyagok árai estek. Közben a nyersolaj árai csökkentek, mivel Japán a világ harmadik legnagyobb nyersolaj importőre. Ettől függetlenül hazánkban az olajárak emelkedésére számíthatunk (Közel-keleti gondok).

Címkék: autó | Japán | katasztrófa | Suzuki | válság

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>