2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Belföld Gazdaság Kitört a dinnyebotrány

Kitört a dinnyebotrány

DinnyeA hírek alapján állítólag itthon csak magyar dinnye kapható, de sajnos ez egyáltalán nem igaz. A tapasztalat az, hogy az áruházakban nem találkozunk hazai dinnyével, helyette túlérett külföldi dinnyét tukmálnak a vásárlókra. Ezzel az olcsó és rossz minőségű gyümölcs árusításával, elveszik a vásárlók vásárlói kedvét, de nagyon sokat ártanak a hazai termelőknek is.

A távirati irodán keresztül megtudhattuk, pontosabban a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács bejelentése alapján, miszerint: „a múlt hét vége óta már csak magyar dinnye kapható a belföldi piacon”. Ezek után nem sokkal, reklámkampányként a Tesco is  közleményt adott ki, miszerint: „A hazai görögdinnye szezonjának beköszöntével a Tesco kizárólag Magyarországon termett dinnyét kínál üzleteiben. Zöldségekből szinte csak magyar áruk találhatók az áruházlánc polcain, és a szezonális gyümölcsök esetében is hazai termésből válogathatunk”. Nos, a hír hallatán és a korábbi rossz tapasztalatok alapján a Magyar Nemzet utánajárt a dolognak.

A végeredmény a következő: az áruházláncokban nyoma sincs a valódi magyar dinnyének! De akkor hol van a mi dinnyénk?

Címkék: botrány | dinnye | magyar termék

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>