2019. December 5., Csütörtök

Útvonal: Belföld Gazdaság Pusztítják a vérszívókat a Balatonnál

Pusztítják a vérszívókat a Balatonnál

SzúnyogEz a száraz időjárás a lárvatenyésző helyeken is meglátszik, mivel idén sokkal később kell, elkezdődik a szúnyogok irtását a Balatonnál. Amennyiben az időjárás engedi, a mai nappal, a délutáni órákban megkezdődik a (nem lesz viharos szél) a vérszívók kémiai irtása, de ha az időjárás mégis megakadályozná a munkát, akkor a hét második felében végzik el ezt a feladatot.

A permetezést a tó körül egy 250 méter széles sávban végzik el azokon a területeken, amik nem esnek tiltás alá. A permetezést végző merevszárnyú repülő a Siófok-Balatonkiliti repülőtérről száll fel. Elsőként a Balaton keleti medencéjének északi részét kezdik el permetezni. Tavaly erre a feladatra 60 millió forint állt a rendelkezésre, ami sajnos nem volt elég. Idén a költségvetésből összesen 90 millió forintot fordíthatnak a szúnyogok irtására. A 90 milliós keret felét a Magyar Turizmus Rt. Biztosítja. Ebből az összegből 3 biológiai és 7 kémiai beavatkozást szeretnének elvégezni.

Az önkormányzatoknak a biológiai irtás 30 százalékát, míg a kémiainak 50 százalékát kell, hogy állják. Reméljük, hogy idén a szúnyogok nem keserítik meg a vakációt!

Címkék: Balaton | szúnyogírtás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>