2019. December 13., Péntek

Útvonal: Belföld Turizmus Balaton Best Card az északi part hét településén

Balaton Best Card az északi part hét településén

Balaton Best Card az északi part hét településénSok turista még a pihenésre szánt nyaralást is végigrohanja, hogy minél több helyen, minél több élményt szerezzen, de ezeket valójában nincs ideje igazán átélni.

A tartalmas, minőségi élményekben gazdag nyaralást mostantól egy új turisztikai kedvezménykártya segíti a Balaton északi partján. Az ingyenes buszozás mellett a látogatók olcsóbban mehetnek múzeumokba és strandra is hét településen, köztük Tihanyban és Balatonfüreden.

Európában egyre népszerűbb a lassú tempójú utazásfilozófia, a slow turizmus, ami a minél több látnivaló és élmény hajszolása helyett a lassabb, ám tartalmasabb időtöltésre koncentrál. A Balaton Best régió hét települése most ezzel a turisztikai filozófiával szeretne még minőségibb élményeket biztosítani a látogatóknak, ezért létrehozták a Balaton Best Card (BBC) térségi turisztikai kedvezménykártyát.

“A BBC-kártya létrehozásával nem csak az volt a célunk, hogy kedvezményeket nyújtsunk az ide látogatóknak, de azt is szeretnénk elérni, hogy kicsit lelassulhassanak. Tegyék le autóikat, hagyják a megszokott stresszt otthon, szánjanak magukra és szeretteikre több időt. Sétáljanak el egy-egy nevezetességhez, gyönyörködjenek a táj szépségeiben, a part végigrohanása helyett üljenek be egy kávézóba, beszélgessenek, vagy nyugodtan igyanak meg egy pohár bort.” – mondta el Semsei Sándor, a Balatoni Riviéra Egyesület elnöke, a Balaton Best társelnöke a kártya bevezetése kapcsán.

A BBC-kártyát minden vendég szállásadójánál kapja meg a Balaton Best-térségben, azaz Almádiban, Alsőörsön, Felsőörsön, Csopakon, Lovason, Füreden és Tihanyban. A kártyával nem csak ingyen utazhat a BALATON VOLÁN feliratú helyközi járatokon Balatonfűzfő és Tihany között, valamint a füredi helyi járatokon, de a strandokat is olcsóbban látogathatja. Ott tartózkodása első négy napjában minden kártyatulajdonosnak 40% kedvezmény jár a strandbelépő árából, aki pedig négy napnál többet tölt a Best térségben, az ingyen mehet fürdőzni. A BBC kártyával egy-egy család egy hét alatt akár 20-30 ezer Ft-ot is megspórolhat kiadásaiból, hiszen a kártyával nemcsak a strand és a busz lehet ingyenes, de 10-25% kedvezményt ad több múzeum, élménypark és étterem is.

A hét település a kártyarendszer bevezetése előtt számos működő nemzetközi mintát vizsgált meg és az ott szerzett tapasztalatokat ötvözték a Balaton nyújtotta lehetőségekkel. Hasonló rendszerrel legközelebb a Fertő-tó partján lehet találkozni, annak is az ausztriai oldalán, a Balaton Best Card tehát egyedülálló Magyarországon.

További információ: www.balatonbest.hu

Címkék: Balaton | túra

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>