2019. December 13., Péntek

Útvonal: Belföld Turizmus Biciklis település-bejárást tartott a gyenesdiási polgármester

Biciklis település-bejárást tartott a gyenesdiási polgármester

GyenesdiásGál Lajos, Gyenesdiás polgármestere május első hetén kerékpáros település-bejárásra indult a nyugat-balatoni üdülőfalu gyermekképviselő-testületének tagjaival. A bejárás célja, hogy a gyerekek megmutassák a településvezetésnek, hogy az ő szemszögükből mitől lehet a családbarát üdülőfalu még vonzóbb a gyermekek számára.

A gyermek-képviselők bevonása az önkormányzati munkába egy olyan ígéretes és példa értékű kezdeményezés, amely hatékonyan szolgálja egy település fejlesztését.

Gál Lajos gyenesdiási polgármester hozzájárulásával és támogatásával április elején jött létre a helyi gyermekképviselő-testület, amely a nyugat-balatoni üdülőfalu gyerekbarát fejlesztéseinek megvalósítását szolgálja.

A gyermekképviselők és a polgármester a szükséges fejlesztések megvitatása érdekében az aktuális képviselőtestületi ülésüket egy biciklis település-bejárással indították. Az út során végigmentek a gyerekek leggyakrabban használt kerékpáros útvonalain. A gyerekek részéről számos új ötlet felmerült például a strandok, illetve a biztonságosabb útviszonyok kialakítása kapcsán, amelyeket a bejárást követően a képviselőtestületi teremben vitattak meg a polgármesterrel.  A testületi ülésen több javaslatot is megszavaztak, melyeket a fejlesztések során figyelembe fognak venni. Ezek nem csak a helyi gyerekek, hanem az ideérkező családok kényelmét is szolgálni fogják.

Gyenesdiás

Gyenesdiás település vezetése és Gál Lajos hisz abban, hogy a helyi gyerekek elképzelései hasznosak az üdülőfalu számára és örömmel fogadja a gyerekek aktív részvételét a saját életterük alakításában. A számos díjjal büszkélkedő családbarát település önkormányzata rendszeres gyerekképviselő testületi ülésekkel, folyamatos közös ötletelésekkel, és ennek eredményeként konkrét gyermekbarát programokkal készül az idei turisztikai szezonra a helyi gyermekek bevonásával.

Címkék: Balaton | Gyenesdiás

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>