2019. December 6., Péntek

Útvonal: Belföld Turizmus Elérte a Balaton a minimális vízszintet

Elérte a Balaton a minimális vízszintet

VízszintA sok csapadék hatására a Balaton vízszintje elérte 68 centimétert, de még további 30 centiméter hiányzik a tóból ahhoz, hogy a forró nyár ne okozzon újabb gondot.

Az eddig lehullott csapadék következtében a déli part területein belvízvédelmi készültséget rendeltek el, és megkezdték a víztöbblet víz visszaszivattyúzását a Balatonba. A belvíz még nem veszélyezteti az ott lévő ingatlanokat. Ennek ellenére az eddig lehullott csapadék mennyisége kevés, hogy a turisztikai szezon idején a hajózásban és a fürdőzésben ne okozzon problémát. A legkedvezőbb az lenne, ha májusig még annyi csapadék hullana le, hogy a Balaton vízmagassága elérné a 110 centimétert.

Mindezek ellenére a Balaton vízminősége jó!

Címkék: Balaton | vízszint

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>