2019. Október 20., Vasárnap

Útvonal: Fesztiválok Balaton Sound Balaton Sound 1. nap

Balaton Sound 1. nap

Július 7-én elindult az ország legtrendibb fesztiválja, az idén ötödik alkalommal megrendezett Balaton Sound. A kezdő nap és a hirtelen jött hőség ellenére máris rengetegen vannak, a szervezők legnagyobb örömére. Akadnak, akik már szerda este birtokba vették a fesztivál területét, de csütörtök kora délutánra már elfogytak a sátorhelyek, megteltek a VIP kempingek és a környékbeli szállások.

Megérkezés kicsit kaotikusan sikerült, közel egy órába telt, mire meglett a sajtósok főhadiszállásáa de a szervezők saját bevallása szerint az első nap mindig így szokott telni. Az előző évekhez képest ebben az évben a terület kisebb átalakításon esett át, ezért is nehezebb az eligazodás.

Mint ahogy azt a programok kezdete előtti sajtóbejáráson megtudtuk, 2011-ben még az eddigieknél is szigorúbb biztonsági intézkedésekkel biztosítják az ide látogatók szórakozását, habár az eddigi években is minden a törvényi előírások szerint működött. Újítás viszont, ahogy Dr. Molnár Ágnes államtitkár elmondta, hogy a fiatalokra ügyelve csak a 18 éven felülieket szolgálják ki alkohollal, amit egy külön megváltott karszalaggal tudnak ellenőrizni a vendéglátó egységek dolgozói. A biztonság abban is mérhető, hogy ez eltűnt vagy talált tárgyak perceken belül a közönségszolgálat irodájába kerülnek.

A fesztivál jelentős turisztikai vonzerővel bír, köszönhetően talán a Tihanyra nyíló csodálatos panorámának. Horváth Gergelytől, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, hogy a látogatók nagy része a Balaton északi partján száll meg, ahonnan motorcsónakok segítségével biztosítják az átjutást.

Habár a Sound azoknak az igényét igyekszik kielégíteni, akik nem kifejezetten a rockos-alernatív fesztiválok kedvelői, nem kizárólag elektronikus zenét kínálnak. Ezt bizonyítja az este egyik sztárfellépője, Snoop Dogg, aki bár kicsit késve, de fergeteges hangulatú koncertet adott, ahol a hiphop és a tört ütemek hívei egyaránt csápolva tomboltak. Az utána fellépő Tiesto fokozatosan felépített szettel érkezett, bevetve olyan ismert slágereit is, mint a 2008-as Elements of life album sikerdalai. Igyekezetének meglett az eredménye: a színpadtól egészen a partig táncoltak az emberek, ameddig csak a szem ellát.

A nagyszínpad zárása után közel sem állt meg az élet, hiszen a többek között a Burn sátorban, - ami nemzetközi viszonylatban is a legnagyobb zárt zenei feszvitálsátor, - csak ekkor kezdtek játszani az elektronikus zene nagyágyúi, Gui Boratto, illetve Sebastian Ingrosso és Axwell. Ide bejutni is szinte lehetetlen küldetésnek bizonyult, mindkét bejáratnál kígyózó sorok várták, hogy részesei lehessenek a legnagyobb bulinak.

A hosszúra nyúlt éjszakát, sajnos vagy nem, a hatalmas hőség zavarta meg. Már kora reggel felverte álmukból a meleg még a legfáradtabb fesztiválozókat. A délután érkező sikernevek előtt jól jön, hogy a Balaton partján vagyunk, hiszen talán csak a vízben nyakig elmerülve lehet túlélni a nap legégetőbb sugarait. A fürdés este 8-ig engedélyezett a fesztivál területén, így ha eljön az este, már kizárólag a bulira kell koncentrálni.

Tekintse meg az első napon készült fotókat a galériában!

Címkék: Balaton Sound | fesztivál | Zamárdi

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>