2019. Október 20., Vasárnap

Útvonal: Fesztiválok Balaton Sound Balaton Sound egy újabb nap estéje

Balaton Sound egy újabb nap estéje

Balaton SoundPéntek este tovább folytatódott a Balaton Sound változatos zene kínálata. A második napon  is szinte teltház volt. Kora délután, bár még erős volt a nap, de kibújtak rejtekükből a fesztiválozó fiatalok, és nekivágtak, hogy megnézzék, mely színpadon és sátorban milyen a választék.

Míg az OTP színpadon The Kolin és az Eric Sumo Band koncertje aratta a legnagyobb és igen zajos sikert, addig a nagyszínpadon a már megszokott buli hangulatot varázsló PASO után már mindenki az Outcastból ismert Big Boyra várt. Az amerikai rapper és csapata megmutatta a magyar közönségnek, milyen is a hamisítatlan, eredeti hip-hop életérzés, de ahogy várható volt, a többség már az öt órakor fellépő Mikát szerette volna látni.

A libanoni származású brit énekes nem okozott csalódást, fergeteges színpadi show-val örvendeztette meg a Sound látogatóit. Extrém ruhájú vokalistája, és bámulatos hajkölteménnyel rendelkező dobosa, valamint a Big girls című dala alatt megjelenő teltebb táncoslányok mellett az marad talán örök emlék, hogy koncertje végén Mika felhívta jelenleg kórházban lévő születésnapos nővérét, hogy a közönséggel énekeltesse el neki a Happy birthday-t.

A Mika után fellépő Portishead viszont merőben más hangulatot teremtett: a kivetítő képei, az énekesnő, Beth Gibbons hangja és a depressziatív dallamsorok magával ragadó szelleme ringatta mélabússágba a már erősebb ritmusokra vágyó embereket. Kívánságuk hamar teljesült, előbb DJ Palotai jóvoltából, aki még mindig az elektronikus zene és a drum and bass legnagyobb hazai lemezlovasa.

Balaton Sound 2011A holland, house-t játszó Fedde le Grand neve annyi embert vonzott, hogy róla személy szerint csak annyit tudunk elmondani, a fesztivál legnagyobb sátra már egy órával a kezdet előtt tömve volt, és habár kint már lágy szellő hűtötte a levegőt, addig odabent olyan fülledt meleg volt, amelyben nehezen lehetett megmaradni. A Ricardo Villalobos rajongók legnagyobb örömére ő szabad téren zenélt. A tegnapi nap folyamán, a nagyszínpad sztárfellépői után a minimal stílus mestere vonzotta a legnagyobb tömeget.

Soundos szokás szerint reggelig tartott az őrület, amit sokan a még árnyékos parton vagy a hűvös vízben próbáltak kialudni. Szükség is van a pihenésre, hiszen ma tovább folytatódik a sztárok fellépésének sora: itt lesz a Magyarországra már hazajáró Parov Stelar, a Hercules and the Love Affair, a Stereo Mc’s, de a legnagyobb érdeklődés az Underworld-öt övezi.

A magyarok közül a Riddim Colony, DJ Bootsie vagy a Neo várja a közönséget. A szombati nap folyamán szintén teltházra számítanak a szervezők, ez már abban is megmutatkozott, hogy a fesztivál területén megtartott rekordkísérelt sikerült: 406 ember vett részt az egy időben egymást láncban masszírozók rekordjának felállításában, ahol celebek is tiszteletüket tették.

Tekintse meg a fesztiválon készült fotókat a KépGalériában!

Címkék: Balaton | Balaton Sound | fesztivál | Zamárdi

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>