2019. Október 20., Vasárnap

Útvonal: Fesztiválok Balaton Sound Balaton Soundra hangolva – 2. nap, amikor elfogyott az erőnk

Balaton Soundra hangolva – 2. nap, amikor elfogyott az erőnk

SoundA péntek délután a pihenésről szólt számunkra, és mégis megtörtént velünk a fesztiválozók legnagyobb réme: a táv felénél elértük a holtpontot, és hamar a fáradtság lett úrrá rajtunk, úgyhogy nem mondhatjuk el, hogy ez volt számunkra a Sound legeseménydúsabb napja.

Ahogy beindult a hétvége, még több ember kezdett beözönleni a fesztivál területére, a naivabbak sátorhelyet keresve lépnek be a kempingben, ahol már egy talpalattnyi helyet sem találni, legfeljebb lejtős és meleg részeken. Kipihenten az volt a legjobb szórakozásunk, hogy az árnyékból figyeltük, mások mennyire híján vannak a frissességnek. Az aznaposság viszont senkit sem akadályozott meg abban, hogy amint elindultak a nap fő programjai, a nagyobb színpadok felé vegyék az irányt. A Punnany Massif pedig nem hiába az ország egyik jelenlegi legjobb koncertzenekara, ezt a nézőszám is mutatta, akárcsak a Carbonfools, ahová késve érkeztünk, és már nem is tudtunk közel férkőzni a színpadhoz.

Jóleső büszkeség töltött el bennünket, amikor az érdeklődő holland fiataloknak elmesélhettünk, hogy magyar zenekart látnak.  A Punnany után a Gossip lépett színpadra, amire mi főképp azért voltunk kíváncsiak, hogy megtudjuk, igaz-e, hogy az énekesnő élőben nem csak a hangja miatt olyan lehengerlő. A testes Beth Ditto nem hazudtolta meg önmagát, tűzpiros miniruhájában, tökéletes sminkben és akkora önbizalommal állt a közönség elé, amiről minden nő példát vehetne. Az esőfelhők megint gyülekezni kezdtek, a zenekar pedig az esőről szóló dalok tematikájára fűzte fel a koncertet. Ez és Beth beszédessége nem hagyta hidegen a hallgatóságot, akik mosolyogva ugráltak a szemerkélő esőben is, elvétve láttunk csak olyanokat, akik elsétáltak volna a megázástól félve. Külön értékeltük, hogy a ráadáskor a zenekar Whitney Houstonra is emlékezett.

Szerencsére ezúttal az este másik hőse, az idehaza ritkán fellépő Yonderboi pont ezután kezdett, míg David Guettára annyira nem vágytunk. Éppen átértünk a fesztivál egyik végében lévő nagyszínpadról a másik végpontban lévő OTP színpadhoz. A tehetségétől egyáltalán nem elszállt fiatal dj már azzal hatalmas tapsot kapott, ahogy felsétált a színpadra, és a legnagyobb szerénységgel körbemosolygott a nézőtéren. A mosoly azután el sem tűnt az arcáról, talán ő élvezte legjobban a zenéjét, holott a közönség is tombolva ugrált a legújabb album dalaira, amik a lemezhez képest kicsit dubosabb hangzást kaptak.  Ezután már csak az szerepelt a terveink között, hogy megnézzük a Brainst, aztán valahogy kibírjuk a hajnal 3-kor kezdő Sven Vath-ig.

Mi magunk lepődtünk meg a legjobban azon, hogy létezik a túlalvás fogalma: 22 órakor már a hideg és az álmosság nagyjából annyit engedett meg, hogy ásítozás nélkül, de egy helyben állva nézzük meg MC Colombo és társainak produkcióját, akik saját bevallásuk szerint idén még nem játszottak ilyen jó közönség előtt, mint a Balaton Soundon. Ez volt a napunk végszava is egyben, ugyanis az éjféli vacsoránk utáni szieszta egyben azt is jelentette, hogy belássuk, muszáj aludnunk, ha még két napig akarjuk bírni. Mivel a szombat az egyik legerősebb nap a fellépőket tekintve, erre szükségünk is volt.

Amikor szombat reggel 8-kor saját magunktól ébredtünk fel, már végképp azt éreztük, hogy kipihentek vagyunk. A fesztiváléletünk során először szépen kényelmesen be tudtunk vásárolni, kiülni piknikezni a partra, és békésen megreggelizni, amikor mások még javában aludtak, esetleg még az afterpartin tapostak. Arra is rászántuk magunkat, hogy teljesen körbenézzünk, kipróbáljuk a játékos programokat, és az egyre melegedő időben végre fürödjünk a Balatonban. Az elmondások szerint már teltház van, ez a parton és az egyfolytában érkező emberekre nézve egyaránt érezhető, és ennél már csak rosszabb lesz a helyzet. Szombatra főleg két csábító név miatt érkeznek az emberek: Paul Kalkbrenner és Carl Cox kedvéért. Mi azért megpróbáljuk még megnézni a hazai kedvenceket, a Vad Fruttikot és a Quimbyt, a külföldiek közül pedig Gusgust és a Caribout –  ha ki tudunk törni a nagyszínpad előtti tömegből.

Címkék: Balaton | Balaton Sound | fesztivál | Zamárdi

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>