2019. Október 20., Vasárnap

Útvonal: Fesztiválok Balaton Sound Burn Studios Frame Array: Hangorgia és fényvarázs a Soundon

Burn Studios Frame Array: Hangorgia és fényvarázs a Soundon

Balaton SoundLenyűgöző képi világ és tökéletes zenei élmény: ezt kínálja a Heineken Balaton Sound legeredetibb és leglátványosabb partihelyszíne, a Burn Studios Frame Array.

A majd’ három emelet magas, monstre, pulzáló DJ pultban egyrészt az itthon még kevésbé ismert, de a nemzetközi porondon már bejáratott produkciók, illetve a partiszcénában már bizonyított szervezőcsapatok váltják egymást estéről estére. Aki pedig nem tud július 12-ig várni, annak itt egy kis ízelítő abból, milyen izgalmas képi világot mutat be a Frame Array a Kiégő Izzók jóvoltából: http://youtu.be/9-44vOqKNxE.

Naponta délután 2-kor indul a program ezen a helyszínen a rezidens, Blade szettjeivel. A breakbeat, glitch hop, ghetto funk, hip hop, deep house stílusokban utazó Blade 2012-ben a Nynfus Corporation-nel közösen jelentette meg első EP-jét Feel The Funk Baby címmel, amely rögtön a megjelenés hetében első volt a Juno Records breakbeat chartjában. Őt az első napon a sokoldalú, változatos zenei ízlésű Dublic páros követi, akik leginkább az electro house, dubstep, hiphop, funk és breakes gyökerekből táplálkozó szettjeikről híresek. Majd jön Andro, aki 2011-ben a DJ Szövetség – Magyar Lemezlovas Egyesület által évente megrendezett „Év DJ-je” választáson a Ballantine’s Music Awards szakmai díját nyerte. Az első este pedig OTHERSIDE prezentációjában zajlik, benne Firedog + [mju:zik],DST, Bare Noize (UK),RobotRock. Az OTHERSIDE sorozat nyitóbuliján első alkalommal járt korábban Magyarországon a londoni producer páros BARE NOIZE, akik már akkor is ígéretes tehetségnek számítottak, ám azóta sikerült megszilárdítani helyüket a szcéna legjobbjai között. Számaik, mint a híres mc páros Foreign Beggars és a Grammy-díjas Skrillex közreműködésével létrejött 'Scatta', vagy Lady Gaga - Edge of Glory remixük gyorsan komoly elismerést hoztak a duónak. Prepare to Die néven jelent meg legutóbbi EP-jük Borgore kiadójánál a Buygore-nál.

Pénteken Blade szettje után DJ Sobek jön, akinek repertoárja már a kezdetektől széles spektrumon mozgott; hip-hop, electro, house, drum’n’bass, breakbeat, easy listening mind megtalálható a színes, ámde mégis fekete kollekcióban. Belgium kulturálisan sokszínű városából; Liége-ből érkezik Zamárdiba a dj/producer Nanophonyk, aki ha éppen nem külföldön lép fel, anyavárosában a több ezer embert vonzó 'Gooseberry' partik rezidenseként bizonyít. Éjszaka pedig a BE MASSIVE bemutatja: Mira, a korábban Introspective néven ismerős Mike Hulme (UK), az "underground" elektronikus törtütemek legnépszerűbb brit képviselője, Shack egyszemélyes projektje, az Elite Force (UK),a tech-funk irányzat hazai "apostola", Metha, és Lucky 23.

Szombaton a rezidens DJ programja után jön Sticky Beats formáció egyik jelese, Brandon. Később érkezik a Frame Array monumentális kereteibe a Slap In The Bass, akik 2010 eleje óta működnek ezen a néven, és a veszprémi duó ma már a global bass színtér egyik elismert, sokat foglalkoztatott képviselőjének számít. Este 10-től pedig a KOLLEKTIVA presents: az electro-house magyar élcsapata, TMX, Popbitch és Fullstereo, azaz a Kolektíva a házigazdája az estnek, melyen szerepel majd az immár öt éve működő Tits & Clits duó és a Keith & Supabeatz (I) is. Ez a csapat annak ellenére, hogy olasz, nem véletlenül választott angol nevet, hisz a zenéjében ott van ugyan az olaszos dallamosság és laza életöröm, a hangzásviláguk viszont jellemzően angolszász house/techno hatásokból merít.

A Heineken Balaton Sound utolsó napján a Burn Studios Frame Array helyszínén a globáltánczenei mozgalom magyarországi zászlóvivője, a latin-amerikai, afrikai, karibi és trópusi származású/beütésű modern tánczenék első számú beszállítója, a Ghetto Bazaar Fonetikje lép fel. Aztán Headshotboyz, aminek zenéje, ha a neve alapján nem is hat fejlövésként, de garantáltan elmélyült bólogatásra készteti a fejeket. A budapesti duó ugyanis a hiphopból elfajzott, jövőbemutató hangzások, szaknyelven wonky vagy futurebeats egyik első és legelismertebb hazai képviselője. A négynapos pörgést pedig ezen a helyszínen NVC bemutatásában: Sinko + Tempo!,Subotage, Boris Brejcha (D), aki hosszú várakozás után először lép fel Magyarországon és Dr Zoidberg + Ioda zárja.

Címkék: Balaton | Balaton Sound | Zamárdi

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>