2019. Október 20., Vasárnap

Útvonal: Fesztiválok Balaton Sound Ötödik Heineken Balaton Sound: Tizenketten mát neveztek

Ötödik Heineken Balaton Sound: Tizenketten mát neveztek

TiestoIdén 2011. Július 7-10. között immáron ötödik alkalommal, gyűlnek össze Zamárdiban a Balaton-parti szerelmesei. Ez alatt a négy nap alatt a közönség a világ legfontosabb zenekaraival és DJ-ivel találkozhat. Idén tizenkét nevet jelentettek be, és mára szinte biztosra vehető, hogy a Heineken Nagyszínpadon láthatjuk a Portishead, a Thievery Corporation, az Underworld és Tiësto, míg a vízparti teraszokon fellép Ricardo Villalobos, Luciano, Armin van Buuren, Axwell, Gui Boratto és John Digweed is.

Annak idején sokan felemás érzéssel fogadták a fesztiválozásnak ezt a formáját, de ma már nyugodtan mondhatjuk, hogy a Heineken Balaton Sound a régió legjelentősebb turisztikai eseménye.

Persze a sikerhez nagyban az is hozzájárult, maga a környezet, mely nagyon szép. Magyarországon első ízben lép fel a bristoli trip hop legragyogóbb ásza, a Portishead, akik idén a világ legfontosabb fesztiváljainak főszereplői. Washingtonból érkezik a Thievery Corporation, akik hat évvel ezelőtt emlékezetes koncertet adtak a VOLT Fesztiválon, és visszatér a nemrég új albummal jelentkező, legendás brit elektronikus zenei formáció, az Underworld, valamint a Nagyszínpadon lép fel a trance műfaj holland szupersztárja, Tiësto, akit a legfontosabb nemzetközi elektronikus zenei magazin, a Mixmag nemrég minden idők legjelentősebb DJ-jének választott. Amióta a Heineken Balaton Sound elindúlt azóta várja a nagyközönség azt a pillanatot, amikor fellép a minimal techno első számú mestere, Ricardo Villalobos, mellette a másik nagy kedvenc, Luciano is a HBS lesz!

A teraszon találkozhatunk a legjelentősebb ambient-house művészeivel, a The Orb csapatával és a háromtagú dubstep alakulattal, a Magnetic Man-nel, akik tavaly hatalmasat alakítottak. Armin van Buuren, Axwell és Gui Boratto mellett idén nyáron a maratoni house-partyk nagymestere, John Digweed is pakolja a lemezeket. A fesztiválra az idei évtől már VIP-jegyek is kaphatók.

Címkék: Balaton | Balaton Sound | fesztivál

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>