2019. Október 20., Vasárnap

Útvonal: Fesztiválok Balaton Sound Szigorú biztonsági intézkedések és megtelt szállások a Balaton Soundon

Szigorú biztonsági intézkedések és megtelt szállások a Balaton Soundon

ZamárdiA csütörtökön kezdődő elektronikus fesztivál látogatóit új biztonsági intézkedések várják – adta hírül az MTI. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően a nyitás előtt két nappal az összes szálláshely elkelt. Zamárdi polgármestere, Csákovics Gyula úgy nyilatkozott, hogy a rendezvényen belüli programokon is beléptető rendszereket és több vészkijáratot létesítenek, valamint dupla kordonokat állítanak fel.

A rendezvény egészének napi 25 ezer fő a befogadóképessége, ezen kívül az egyes programok résztvevő-száma is limitált, elkerülendő a West Balkánban történt tragédia megismétlődését. A tavalyi évben összesen 90 ezren látogattak el a Balaton Soundra, egy részük az országhatárokon túlról, jelentős, mintegy 40 millió forintos bevételt hozva a Zamárdinak.

Idén is hasonlóan nagy az érdeklődés, ezt mutatja az is, hogy akik a helyszínen elhelyezett kempingek tegnap délutánra teljesen megteltek. Azok, akik még csak most keresnek szállást, talán a település apartmanjaiban, szállóiban, üdülőiben még szerencsével járhatnak, de érdemes a fesztivál honlapján elhelyezett hirdetéseket is figyelni. Egyelőre úgy tűnik, hogy az időjárás kedvezni fog a fesztiválozóknak, így azoknak is, akik sátorral érkeznek.

A rendezvényre kilátogatók négy nap alatt több mint 200 előadót zenéjére bulizhatnak a Balaton déli partján, köztük olyan nagy nevek várják a közönséget, mint Snoop Dogg, Tiësto, a Portishead, Mika, az Underworld, és David Guetta. A Sziget Kulturális Szervezőiroda közleménye szerint Snoop Dogg harmincfős csapattal érkezik, de valószínűleg a tizenhét fővel tiszteletét tevő Tokyo Ska Paradise Orchestra is látványos előadással lép színpadra. Akadnak olyan fellépők, akik nem távoznak a Soundról saját showjuk után, DJ Krush például több napot szándékozik eltölteni Zamárdiban. A sztárok továbbá példát kívánnak mutatni környezettudatosságukkal, és kijelentették, hogy nem szeretnének műanyag étkészletet, illetve poharat használni a fesztivál ideje alatt.

kép forrása: MTI

Címkék: Balaton | Balaton Sound | fesztivál | nyár | Zamárdi

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>