2019. Június 20., Csütörtök

Útvonal: Fesztiválok Hegyalja Milyen volt a Hegyalja?

Milyen volt a Hegyalja?

Nem vagyunk első bálozók, tudtuk, hogy mi vár ránk idén Tokaj-Hegyalján. Most először sikerült a nyitás napján érkezünk, amelynek árnyoldalát már az elején megismertük: röpke 1 órás, a 40 fokos hőségben és a tűző napon történő várakozásunk után megszereztük a belépőnket. Mivel szállást igencsak nehéz szerezni a hajrás időszakban, értsd: a fesztivál előtti hetekben, ez alkalommal a sátorozás mellett döntöttünk.

Pozitívum, hogy a sajtós sátorhely a spori (sport) kempingben ingyenes volt, de ezzel ki is merítettük az előnylistát. Sem kora este, sem hajnalban és még délelőtt sem volt melegvíz a zuhanyzókban, illetve a vizes blokk helyiség sem volt a topon. De rutinos sátrazók révén ezen nem akadtunk ki, annál inkább a reggel 8 órai ébresztőn: néhány fiatal úgy döntött, hangos zenés ébresztőt nyom a javában alvóknak. Igencsak furcsa volt számomra az is, hogy egyesek a reggeli tea helyett borsodit kortyolgatva ébredeztek, de hát ők tudják. Na, de nagyon elkalandoztam, térjünk a fesztiválra.

A helyszín területe az elmúlt évekhez igencsak bővült, a sátorhelyeket is másképp helyezték el, de sajnos a rendelkezésre álló nagy területet még így sem sikerült megölteni rendesen, túl sok üres tér maradt. De például ami különösen tetszett, hogy közvetlenül a bejárat előtt egy MR2 Furmint Klub színpadot állítottak fel, körülötte sok hangulatos fabódéval, melyekben nemes italokkal lehetett a szomjúságot oltani. Érkezésünkkor épp a Csík Zenekar, távozásunkkor pedig a Folkfusion Band zenélt.

Míg a szerdai napi kedvencemre, a Scooterre várakoztunk, körbejártuk a területet, belehallgattunk a Hegy’ nagyszínpadon az Eddába, a Pepsi színpadon az Amorphis koncertjébe és a Maláta bárba is bekukkantottunk. Tény, hogy a nagy durranás aznap este a német csapaté volt. A techno-hardcore stílusként elkönyvelt banda, a Scooter csupán kis késéssel, alig 15 perccel 23 óra után megkezdte koncertjét. Szinte teljesen ugyanúgy és azzal a lendülettel, mint Szegeden, pirotechnikai elemekkel robbantak be a színpadra. A tavalyi koncertélményem után azt éreztem, hogy most kicsit fáradt a csapat, a két táncos fiú is csak 1-2 számra nyomta a védjegyüknek számító lépésekből álló koreográfiát. Gyorsan váltották is őket a táncoslányok, akik már dinamikusabban segítették felpörögni a bulit.

Több alkalommal megállt a frontember H.P. Baxxter törölgetni magát, és mintha a hangja is kicsit elfáradt volna. Aztán a koncert felénél beleerősített, és hozta a szokásos formáját. Tombolásomat többször meg kellett szakítanom, hol a nézők között a nemzetközi űrállomáshoz hasonlóan köröket leíró fehér pólós leányzó, hol egy verekedés miatti lökdösődés okán. És hogy a többi néző se hevüljön fel teljesen, a színpad elől egy slaggal vizet locsoltak a rajongó nézőkre.

Ezt már végképp nem tudtam hova tenni, mi szükség volt erre. Még nappal a 40 fokban megértettem volna, de estére már egész kellemesre hűlt a levegő. Szó ami szó a Scooter rendesen adott ráadás számot is, így a nehéz kezdet a végére szomorú búcsú lett. A repertoárból kimaradt How much is the fucking fish és a Nessaja után amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is tűntek a színpadról. Természetesen az izzadtsággal átitatott törölközőket az igazán lelkes és szerencsés koncertezőknek itt hagyták örök emlékül.

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>