2019. Június 20., Csütörtök

Útvonal: Fesztiválok Hegyalja Nyit a Hegy’ Tokajban

Nyit a Hegy’ Tokajban

HegyPár óra múlva nyílik a 12. Hegyalja Fesztivál. A német Scooter magyarul tanult, hogy köszönthesse a hegyaljásokat, és spéci DJ-pulttal felszerelt öltözőjében a magyar konyhával ismerkedik. Ausztráliából az AC/DC örököseinek számító Airbourne és a HC-kedvenc Parkway Drive is úton van már Tokajba.

A bulit hagyományosan a Beatrice nyitja, a miskolci Edda Művek pedig először lép színpadra tokaji bulin. Több ezer sátrazó várja a kapunyitást.

Tökéletes fesztiválidővel készült a tokaji régió a Hegy’re, hűs szellővel kombinált napsütésben várják a kapunyitást a hegyaljások. A kempingekbe napok óta érkeznek a sátrazók, kedden, a nulladik napon  a pótkempinget is megnyitották a szervezők. Hely mindenkinek lesz, de a színpadoknál az első sorért nagy lesz a harc, hiszen mindenki a lehető legközelebb akar lenni a Scooterhez, mikor dübörög majd a vadiúj The only one, vagy a techno alapmű, a Hyper hyper. H.P-ék már úton vannak a Hegy’re, ahol zenével és magyar ízekkel hangolódnak majd a fellépésre. Még az öltözőjükbe is DJ-felszerelést kértek, a szervezők pedig szaftos marhapörkölttel és jéghideg furmintfröccsel kínálják őket.

A Beatrice hagyományos fesztiválnyitó koncertjén három generáció tudja majd egyszerre, mi jár nekik nyolc óra munka után: egy utolsó érintés az Edda Művektől biztosan. A miskolci rocklegenda először ad koncertet a Tisza-parti fesztiválon. A Csík zenekar a fesztivál új helyszínén, az MR2 Furmint Klubban zenél majd, ahol a nép-és világzenei dallamok mellé a vidék legfinomabb borait kóstolhatják meg a fesztiválozók. A hetvenes évek rockzenéjének egyedi ízét keveri a tokaji éjszakába a Turbo, és helybenfuttatja a ska-rajongókat az idén harmincéves New York-i The Toasters.

Ausztrál jópasik mocskos rockzenéje és zenés pirkadat a Hegy’en

A kenguruk földje nem csak az erszényes állatról és a kedves kis koalákról híres: az AC/DC-utód Airbourne hazája is a szigetország. A két testvér, Ryan és Joel O’Keeffe alapította banda az utóbbi évek meghatározó rockzenéjével, és a közönségben tomboló lányok örömére remélhetőleg meztelen felsőtestekkel lép színpadra. Ezen a zenén nem kell sokat gondolkozni: egy hideg fröccs vagy egy jó sör kötelező kiegészítő mellé, és csak élvezni kell a gitárdallamokat.

Mások is érkeznek Ausztráliából: a hegyaljások egyik legnagyobb kedvence, a Parkway Drive zenészei zúznak a színpadon honfitársaik után. A távoli kontinens zenészei előtt nyelvrokonaink zenélnek – a finn Amorphis elhozza a Hegy're az idők kezdetét, a mágikus erejű istenséget, Vejnemöjnent, és a finn teremtésmítosz, a Kalevala esszenciáját, azaz az új albumukat, a The Beginning Of Times című anyagot. A Hegyalja első éjszakája hosszú lesz, és a holnap is zenésen virrad majd a fesztiválozókra a Tisza partján.

 

Nyaralás megzenésítve a Hegy’en

Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.

A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.

Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegy’re! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, lazulás az ország legjobb arcaival: megzenésített nyaralás vár rád Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!

Címkék: fesztivál | hegyalja | Tokaj

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>