2019. Június 20., Csütörtök

Útvonal: Fesztiválok Hegyalja Rekord nyitás a hegyen + képgaléria

Rekord nyitás a hegyen + képgaléria

ScooterSzerda délután, a Hegyalja Fesztivál kapunyitására már 15 ezren érkeztek meg a fesztiválra, és estig folyamatosan növekedett a fesztiválozók száma. Nem véletlen az érdeklődés: a Hegy’ Nagyszínpadon a Scooter lépett fel, a Pepsi Nagyszínpadon pedig az Airbourne.

„Legszerdább szerdának” nevezte Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál szervezője a fesztivál 2011-es kiadásának nyitónapját, hiszen még nem buliztak ennyien a Hegyalja történetében az első napon. A Scooter fellépésére betelt a Hegy’ Nagyszínpad előtti tér: nem csak a techno-rajongókat, de keményebb zenék kedvelőit is megmozgatta a tüzijátékkal és táncosokkal érkező hamburgi trió.

Az igéretesen alakuló látogatószámmal kapcsolatban köszönetet mondott Bukovinszky a hazai fellépőknek is: nélkülük nem vált volna lehetővé, hogy a Hegyalja Fesztivál jegyárai ne emelkedjenek tavalyhoz képest. A fesztiválszervező arra számít, hogy a résztvevők száma idén 5-10%-kal haladja meg a tavalyit.

Vidékfejlesztési miniszter a zöld fesztiválon

HegyFazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter holnap (pénteken) délután 2-re érkezik a Hegyalja Fesztiválra, a Startlap Teraszon az MR2 Furmint Klubnál kérdezik majd a hegyaljások a hazai környezetvédelemről. Ezt követően a miniszter végigjárja a fesztiválterületet.

A fesztivál 2009-ben kapta meg a Zöld Fesztivál minősítést, azokért az erőfeszítésekért, melyeket azért tesznek a szervezők, hogy a fesztivál minél kevésbé terhelje meg a környezetet, illetve a vendéglátó településeket. A RE:pohárral már tavaly radikálisan sikerült csökkenteni a termelődő szemét mennyiségét, a szürkevizes zuhanyzókkal pedig a vízfogyasztás csökkenthető az enyhén szennyezett vizek tisztításával és újrafelhasználásával.

Idén a fesztiválszervezők kevesebb programfüzetet gyártottak: a kieső mennyiséget a Hegyalja 2011 alkalmazással pótolják: az Android Marketből és az App Storeból letölthető alkalmazás virtuális programfüzetet varázsol az iPhone-okra, iPadekre és az androidos mobil eszközökre.

Mastodon, Karafiáth Orsolya és Az ember tragédiája

Az Ökoteátrumban és az MR2 Furmint Klubbal szemben, a Startlap Teraszon nem csak környezetvédelemmel kapcsolatos beszélgetésekre kerül sor. Itt megy a Dob + Basszus Live, Lévai Balázzsal, aki – többek között – Lovasi Andrást, Karafiáth Orsolyát, Grecsó Krisztiánt és Nagy Ervin színművészt látja vendégül. Az Ökoteátrumban Jankovics Marcellel találkozhatnak a fesztiválozók és legújabb animációs filmjével, Az ember tragédiájával.

HegyA Hegyalja ma este sokak számára a Mastodont jelenti majd. Sűrű, hipnotikus progresszív metál masszára számítanak a rajongók. Hasonlóképp komoly koncert lesz a Pennywise-é, lazításra és a bólogatóizmok fejlesztésére szintén több banda is vállalkozik a Hegyalján: a Foreign Beggars sokak kedvencévé válik ma este, és telt házra számítanak a fellépők Akkezdet Phiai, az NKS és a Hősök fellépésén is.

Nathan Flutebox Leet fuvolás beatbox-gurut ajánljuk az MR2 Furmint Klub különlegességnek, és előtte a borfaluban érdemes szétnézni a kulturált alkoholfogyasztás tárgyában, hiszen a Tokaj Kereskedőház kimérése körül egész kis gasztro-település alakult itt ki.

Nyaralás megzenésítve a Hegy’en

Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.

A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.

Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegy’re! Tö

Nézd meg az ottkészült fotókat a galériában!

Címkék: fesztivál | hegyalja | Tokaj

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>