2019. Május 24., Péntek

Útvonal: Fesztiválok Hegyalja Visszaszámlálás, a Hegyalja bagolytávlatból

Visszaszámlálás, a Hegyalja bagolytávlatból

HegyJövő szerdától dübörögnek a koncertek a Hegyalján, de az ország legnagyobb zenés nyaralása már a hétvégén elkezdődik. Rengetegen egész hétre, vagy még hosszabb időre leköltöznek a történelmi borvidékre. A fesztivál idén még több árnyékos sátorhellyel, új fesztiválhelyszínnel, bor- és gasztro élményekkel várja a látogatókat. Aki a sátor hűse helyett az ágyából indulna, hogy meghallgassa az olasz Helia, a Kerekes Band, vagy a Foreign Beggars koncertjeit, az bőven talál még szállást a környéken.

Elővételben vasárnapig váltható belépő a tokaji vakációra. Sanyi a Bagollyal válogattunk az idei kínálatból. A vonatok már a hétvégén megtelnek fesztiválhangulattal, a hegyaljások szeretik felfedezni a gyönyörű táj különleges élővilágát, a pincék hűsét, a gazdák borait, Tokaj város szépségét, az evezést a Tiszán és a Bodrogon, a kergetőzést, napozást, ejtőzést a parton. A régió legjavát, sűrítve persze a fesztiválon lehet megkóstolni. A szabolcsi pálinkafőzők, hegyaljai borászok, a lángossütők már nagyban készülődnek, hogy alaposan megvendégeljék a fesztiválozókat. A legújabb helyszínen, az MR2 Furmint Klubban a legfinomabb fröccsök és a világzene mellett Veiszer Alinda, Lévai Balázs, irodalom, web 2.0 és közélet is várja a hegyaljásokat.

Sátorban, szállóban, Tokajban, Erdőbényén

Azokat, akiknek a fesztivál a fejük fölött sátorral, maguk alatt polifoammal teljes, idén ezerrel több sátorhely várja, árnyékos területen. Aki inkább kőházban gyűjtene erőt a másnapi koncertekre, azt a környékbeli településeken, többek közt Bodrogkeresztúron, Rakamazon, Szegilongon, Erdőbényén, Nyíregyházán és Miskolcon is hatalmas vendégszeretettel, finom falatokkal és jó borokkal várják a szállásadók. A fesztiválra ezekről a településekről egy kellemes sétával, biciklin, de a fesztiválozókra szabott, kedvezményes viteldíjú Hegy’ taxival is gyorsan el lehet jutni.

Zenei kuriózumok

A Ladytron, a Slayer, a Kosheen és a Guano Apes mellett nagyon is megéri a különlegességekből csemegézni. Lady Gaga Alejandroját az olasz Helia értelmezésében semmiképp ne hagyja ki, aki kíváncsi, hogyan lehet teljesen más nézőpontból elemezni a popkultúrát. Teljesen új zenei stílussal ismerkedhet meg, aki csütörtökön Nathan „Flutebox” Lee koncertjét választja: a nagyzenekari kísérleti fuvolás beatbox-örvény pillanatok alatt elnyeli majd, úgy, hogy eszébe sem jut hadakozni ez ellen. A sodrás az angol fluteboxer koncertjének végével sem marad abba, honfitársai, a Foreign Beggars tagjai gondoskodnak a méltó hip-hopos, dubstepes folytatásról.

A szlovák Konflikt is extrával készül: a Rómeó Vérzikkel zenélnek majd együtt a Tisza partján. A skaban mérvadó The Toasters rengeteg kilométert tesz majd a fesztiválozók lábába, akik biztosan végig helybenfutják majd az amerikai banda koncertjét. A nemrég újraéledt és új anyaggal jelentkező FreshFabrik listavezető zenékkel és felejthetetlen klasszikusaival áll a Hegyalja közönsége elé. A 30Y kizárólag és kifejezetten a Hegy’re készített vetítéssel készül, amihez a hegyaljások maguk is hozzájárulhatnak, így a fesztivál Nagyszínpadán láthatják majd viszont magukat. Erről hamarosan minden kiderül a Hegy’ Facebook-oldalán.

Sanyi és a Mókusok

A 2011-es Hegyalja Fesztivál hivatalos baglya, Sanyi is a készül a szerdán kezdődő négy napra és már gondosan átnézte a fellépők listáját. Kiderült, hogy Sanyi ízlése hasonló a hegyaljásokéhoz: az internetes körökben jól ismert bagoly egy igazi mindenevő, ha zenéről van szó.

Sanyi még emlékszik arra, amikor az Alvin és a Mókusok még az erdei Koszos Fagörcsben játszottak. A bagoly elmondta: „azóta sokat változtam, öregebb bagoly lettem és kénytelen voltam felváltani a bakancsot irodaszékre. DE! A szívem a régi és Alvinékat hallgatni munka közben a legjobb feszkó levezetés.”

Az Alvin és a Mókusok mellett a fesztiválbagoly még Copy Conról nyilatkozott elismeréssel: „Elég legyen annyi, hogy nagy tehetség ez a srác. Őt hallgatva szivárványzabáló rinocérosszal szaladgálnék az alföldi pusztában. Ott a helyem a koncerten.” Sanyi persze a Beatricét sem hagyja ki: “Még pisis bagolyként hallottam először őket. Aztán jártam csujjogatót a koncerteken. Ma sem hagynám ki!”

Sanyitól azt is megtudtuk, hogyha az Irie Maffia koncertjén tűnik fel egy őrjöngő fülesbagoly első sorban, akkor az ő lesz. A 2011-es Hegyalja Fesztiválra vonatkozó terveinek összefoglalóját az éjszakai állat a Belga, a Vad Fruttik, a 30Y és a PASO emlegetésével zárta.

Nyaralás megzenésítve a Hegy’en

Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.

A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.

Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegy’re! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, lazulás az ország legjobb arcaival: megzenésített nyaralás vár rád Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!

Címkék: fesztivál | hegyalja | Tokaj

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>