2019. December 12., Csütörtök

Útvonal: Fesztiválok Sziget

Sziget

Világzenészek forgataga a Szigeten

Világzenészek forgataga a Szigeten A világzenei műfaj nemzetközi nagyágyúit, valamint feltörekvő csillagait sorakoztatja a Sziget idei Világzenei Nagyszínpada. Augusztus 11-16. között a kelet-európai világzene legjobbjaiból is egy nagy merítést nyújt ez a helyszín és természetesen nem maradhatnak el a hazai kiválóságok sem.
Bővebben...

Első fecskék: aktuális sztárok, nagy visszatérők, nagy ígéretek

Első fecskék: aktuális sztárok, nagy visszatérők, nagy ígéretek A tavasz első rügyfakadásával egy egész bokornyi zenekart jelentett be kedvenc fesztiválunk, a Sziget, mely augusztus második hetében lesz nagyon jó az óbudai Hajógyári-szigeten. Az idei Sziget egyrészt az elmúlt 18 év legjobb bulijait sorakoztatja fel, így itt lesz az új lemezanyaggal érkező Iron Maiden, az eddigi legnagyobb nagyszínpados tömeget összeverbuváló Faithless. Másrészt itt lesznek napjaink legfontosabb csapatai, így például a tavalyi Legjobb zenekar címet elnyert Muse, vagy a 2009-es Év albuma címmel büszkélkedő Kasabian. A Sziget továbbra is bemutat itthon kevésbé ismert, de a világ figyelmét méltán megmozgató produkciókat: jön a kritikusok által felmagasztalt The Cribs, vagy a fehérorosz ska-punk Lyapis Trubetskoy. És nagyobb fókuszt kap a metal az idei Szigeten: itt lesz a Children Of Bodom, a Monster Magnet, a 69 Eyes, a Paradise Lost és a többiek.
Bővebben...

Csúcsdudorgás a Szigeten

Csúcsdudorgás a SzigetenAz öt fesztiválnap látogatóival számolva és a Tankcsapdára összegyűlt tömeggel együtt összesen 390 ezren voltak a Szigeten, ami 5 ezerrel írta felül a korábbi években többször is beállított rekordot. A Fátnómore napján 68 ezren dudorogtak a kultúrdiszkóban, így megdőlt az elmúlt években többször is beállított nézőcsúcs, azaz összesen 390 ezren buliztak a Szigeten, mely így anyagilag is nyereséges fesztivált jelent.
Bővebben...

Arcadom-fal a Szigeten

Arcadom-fal a SzigetenNagy sikere volt a Szigeten a Berlini Fal lebontásának emlékére felállított Arcadom-falnak. Az 50 méter hosszú 2 méter magas fal egyik oldalát, 6 magyar és 5 külföldi street-art művész festette ki. A külföldiek közt volt ukrán, cseh, szlovák és francia művész is, így például az ebben a műfajban világsztárnak számító francia Honet kezének munkája is gazdagította az alkotást. A fal másik oldalára a szigetlakók készítettek képeket: naponta átlagban 50 fesztiválozó dolgozott a falon.

Nagyvonalú crossover a hazai independent zenében

Nagyvonalú crossover a hazai independent zenébenSzakcsi Lakatos Béla (billentyűs hangszerek), akit műfajában a világ egyik legnagyobb improvizáló zongorajátékosaként tartanak számon, a Jazzy Chanson Duóban itthon és külföldön már adott néhány sikeres koncertet Müller Péter Sziámival, a magyar független rockzenében több formációt (URH, Kontroll Csoport, Sziámi) fémjelző költő-énekessel.
Bővebben...

Majd kilopkodjuk a fellépő öltözőjéből

Majd kilopkodjuk a fellépő öltözőjébőlFatboy “Norman Cook” Slim óriási bulival készül a Szigetre. Olyan fénytechnikát kért, melynek nagy részét Németországból és Ausztriából kellett összeszedni. S a sztárokról kiderült az is, hogy bírják az édességet, a magyar sört és szeretik a friss virágot. Ja, és a Sziget nulladik napján 45 ezren voltak.
Bővebben...

Boldog születésnapot Tankcsapda!

Öt évestől a hatvan fölöttiig minden korosztály képviseltette magát a Sziget mínusz egyedik napján a Tankcsapda 20. Szülinapi buliján. A Szigeten ezen a napon 50 ezren voltak.
Bővebben...

Hétfőtől indul a buli

Hétfőtől indul a buliSzerte a világból - összesen 41 országból - majd’ 200 külföldi fellépő érkezik az idei Szigetre, Elefántcsontparttól Ausztráliáig, Malitól Japánig, Szenegáltól Kubáig. És persze a hazai zenei élvonal, na meg a műfajok kavalkádja, színháztól a költészetig – 5 nap, 55 programhelyszín, napi 200-250 program, nulladik és mínusz egyedik nappal fűszerezve. Ráadásul este 11-től a fesztiválnapok féláron!
Bővebben...

Jazz a Szigeten

Jazz a SzigetenA Nulladik napon a magyar jazz ünnepével indul a Sziget rendkívül szines jazz felhozatala, ahol a hazai élvonal mellett a Miles Davis egykori zenésztársai is színpadra lépnek. A fesztivál többi napján, a Budapest Jazz Club és a Sziget csapatának együttműködése folytán idén is önálló helyet kap a jazz a Szigeten. Közvetlenül a Világzenei Nagyszínpad szomszédságában lépnek színpadra a hazai és nemzetközi jazz fiatal tehetségei és elismert alakjai. A stílus dimenzióit tágítva a klasszikus értelemben vett jazz koncertek mellett helyet kapnak kísérletező és elektronikus produkciók is.
Bővebben...

Megakoncert a sokszínűség mellett

Megakoncert a sokszínűség mellettMindannyian mások vagyunk, de akik szerint éppen ez a jó, azoknak ott a helyük augusztus 11-én, azaz Sziget nulladik napján a Hajógyári Szigeten, ahol két nagyszínpadon – egyidőben – a hazai pop-rockélet legismertebb képviselői és külföldi vendégzenészek valamint magyar jazzmuzsikusok és Miles Davis világhírű zenésztársai tízórás magakoncerten zenélnek, tiltakozva a rasszizmus ellen.
Bővebben...

Megakoncertek a Sziget nulladik napján

Megakoncertek a Sziget nulladik napjánA több mint 30 éves múltra visszatekintő angol Rock Against Racism (RAR) mozgalom megkeresésére a Sziget szervezői a RAR-el valamint a Love Music Hate Racismmel és a Brit Nagykövetséggel közösen monstre koncertsorozatot szerveznek a Sziget nulladik napján, azaz augusztus 11-én, ZENE A RASSZIZMUS ELLEN címmel. A Nagyszínpadon aznap déltől – néhány külföldi vendéggel kiegészülve – javarészt a hazai rock műfaj jelesei és ifjú tehetségei lépnek majd fel, míg a Világzenei Nagyszínpadon ezzel párhuzamosan a magyar jazz képviselői állnak majd színpadra.
Bővebben...

Róka Móka és majomfejű narancsmaki

Róka Móka és majomfejű narancsmakiA szárnyaló fantázia, az önfeledt játék, a lenyűgöző előadások helyszíne lesz ezen a hétvégén is a Hajógyári Sziget. A T-Home Gyerek Szigeten feltűnik majd Mátyás király, s lesznek fenevadak az utcán, de ezektől nem kell majd megijedni. A programok mindkét napon 10-18 óráig tartanak, ingyenesek és részletesen a www.gyereksziget.hu oldalon találhatók.
Bővebben...

SZIGET 2009: minden, mi fülnek, szemnek ingere

SZIGET 2009: minden, mi fülnek, szemnek ingereÚj, megújult és a már megszokott programhelyszínek változatos kavalkádjával várja - immár tizenhetedik alkalommal - látogatóit a Sziget. Lesz mínusz egyedik nap óriási Tankcsapda koncerttel, nulladik nap egy 10 órás koncertfolyammal az antirasszizmus jegyében, nemzetközi sztárok, a hazai élvonal, szenzációs utcaszínház és minden más, ami fülnek, szemnek ingere.
Bővebben...

10. oldal / 10

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>