2020. Február 20., Csütörtök

Útvonal: Fesztiválok SZIN Danko Jones vadiúj számokkal a SZINen

Danko Jones vadiúj számokkal a SZINen

SZINKét új számmal adta ki újra legutóbbi albumát, így új dalokkal felszerelkezve érkezik a SZINre a Danko Jones. A kanadai banda tizenöt éve zúz a világban tökös rockzenéjével, ami a hollywoodi sztárokat is rajongói közé állította. A Karate kölyökkel és a magyar Ektomorffal is klipet forgató együttes augusztus 26-án, pénteken koncertezik a Szegedi Ifjúsági Napokon. A rock trió koncertjén a SZINesek saját tervezésű fesztiválpólókban bulizhatnak. A négynapos Tisza-parti fesztre vasárnapig éri meg a legjobban bérletet váltani.

A torontói Danko Jones sorsa már hatévesen megpecsételődött, mikor hosszas kérlelés után anyjától egy Kiss albumot kapott. Innen egyenes út vezetett a hivatalos Kiss fanklubba és a rock világába. Az énekes-gitáros ’96-ban megalapította trióját egy dobossal és egy basszerossal. A srácok az akkori indie-rock szcéna szorító korlátait törték át, és zenéjükkel újat teremtettek: egy éhes, harapós, fáradhatatlan oroszlánt, aki a rock végeláthatatlan birodalmának királya lett.

A Danko Jones mára fogalom, ami egyet jelent a több tízezernyi rajongónak, köztük a Gyűrűk ura filmekből is ismert Elijah Woodnak, az egyik klipjükben is szereplő Karate kölyök Ralph Macchionak vagy a rocklegenda Lemmy Kilmisternek: ütős, energikus rockzenét, egyedi koncertélményt, és olyan felejthetetlen dalokat, mint a Cadillac, az I Think Bad Thoughts vagy a First date.

A torontói hármas, akinek feje nemrég a magyar Ektomorffal csinált közös számot, júniusban újra kiadta legutóbbi albumát, a Below the beltet, amit a rockrajongók két új számmal feltuningolva vásárolhatnak meg, a SZINre érkező fesztiválozók pedig élőben is meghallgathatnak majd a szegedi Tisza-parton augusztusban.

SZIN pólópályázat hamarosan, kedvezményes bérletek vasárnapig

A tökéletes fesztiválélményhez az első osztályú zenék mellett a passzoló fesztiválszerelés is hozzátartozik. Aki igazán személyre szabott cuccban bulizna, most megtervezheti a neki tetsző SZINes pólót, ami a fesztivál hivatalos viselete is lehet. Hamarosan pólótervező pályázat indul a SZIN Facebook-oldalán, amire bárki jelentkezhet, aki kreativitását megvillantaná az országnak.

A beérkezett pályaműveket a Magashegyi Underground alapítója, Fodor Máriusz, a legnépszerűbb bagoly, Sanyi, valamint a fesztiválpóló-felelős Ricz Géza zsűrizi, de a legjobb három kiválasztásában a SZIN online közössége is részt vesz. A nyertesek, amellett, hogy megvalósult terveiket viszontláthatják a fesztiválozókon, belépőket is nyerhetnek a Tisza-parti nyárzáróra. A pályázat részletei hamarosan a SZIN Facebook-oldalán.

De a bérletvásárlással nem érdemes semmire várni: július 10-ig, vasárnapig elővételben, mindössze 13.900 forintért lehet belépőt váltani a négynapos szegedi fesztiválra.

Program, infó

SZIN a Facebookon

A SZIN-RŐL

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor felismerték, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban támadt fel: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus és zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A négynapos fesztiválon az elmúlt években többek között a Cure, Kosheen, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult. A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is annak elismerése, hogy a SZIN-esek évek óta elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt.

Címkék: fesztivál | Szeged | SZIN

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>