2020. Február 20., Csütörtök

Útvonal: Fesztiválok SZIN Önkéntes utcazenészek vezetik fel a SZIN-t

Önkéntes utcazenészek vezetik fel a SZIN-t

SZINA Szegedi Ifjúsági Napok programjának alaphangját idén a SZIN-rajongók adják meg: a fesztivál útjára indítja országos utcazene mozgalmát. Az utcán zenélő rajongók videóiból áll össze a fesztivál idejére a Szinezd újra! dal 2011-es, közös változata, és az önkéntesen beküldött videóikkal a rajongók fiatal tehetségek zenetanulását is támogatják. Kedvenc zenészeink is feltűnhetnek majd a klipben és garantáltan találkozunk majd velük a szegedi Partfürdőn, augusztus 24. és 28. között.

Mindenki a közös SZIN-dal része lehet, aki hangszert és mikrofont ragad, és a világ bármelyik közterén elénekli a SZIN-himnuszt: a Szinezd újra! dal alapjai rövidesen elérhetők lesznek a fesztivál Facebook-oldalán. A dal saját változatáról készült videót augusztus 1-ig várja a SZIN csapata, hiszen minden egyes beküldött videó 1000 Ft-tal gazdagítja a SZIN Ösztöndíj Alapot. Az így összegyűlő összeget a szervezők arra szánják – összhangban a Playing for a Change mozgalom célkitűzésével -, hogy minél több fiatal zenetanulását támogassák, és minél többen vehessenek részt zenei oktatásban, anyagi körülményektől függetlenül.

Nem elvárás, hogy hangszerrel kísérve adják elő az önkéntes távjammelők a dalt: bárki, aki szívesen énekel, részt vehet a mozgalomban, hiszen elég kedvenc terünkön, vízpartunkon, utcánkban vagy akár egy buszmegállóban elénekelni a dalt. Egyedül vagy csapatosan, zenei kísérettel vagy anélkül: lényeg, hogy a beküldött videón hallható legyen az ének és hangszerek és a Facebook-ról elérhető alapok tempójának megfeleljen az előadás. A beküldött videókból készül el a SZIN-himnusz 2011-es, friss, közösségi változata, amibe a dal eredeti szerzője, a Magna Cum Laude is beszáll.

Besh o droMtól a N.O.H.Á.-ig

A világzenét mesteri fokon művelő N.O.H.A. az első külföldi fellépő, aki idén a SZIN-hez csatlakozott. A Tu Café és hasonló, egyszerre táncos és hangzásukban a végletekig finomított, mégis sodró lendületű slágerek előadója nagy zenekarral érkezik a szegedi fesztiválra augusztusban.

A SZIN hazai fellépőinek listája már most impozáns: maradjunk egyelőre a világzenénél, hiszen legjobb előadói, a Besh o droM, a Csík Zenekar, a Balkan Fanatik, a Szabó Balázs Band a műfaj határán bravúrosan egyensúlyozó Ferenczi György és a Rackajam biztos fellépői a szegedi zenés forgatagnak. Az alternatív szcéna is nagy erőkkel képviseli magát: a Vad Fruttik, Kowalsky meg a Vega és az Óriás, a Honey Beast csak néhány példa arra, hogy miért lesz idén is tele az Újszegedi Partfürdő. Csemegének az Intim Torna Illegált ajánljuk.

Gitárzenéből sem lesz hiány a SZIN-en: a Subscribe-tól és az Alvin és a Mókusoktól, az Eddán, a Beatricén, a Mystery Gang-en és a Depresszión át egészen az Isten Háta Mögöttig, a Fishig, a Nemjuciig és az elmaradhatatlan Magna Cum Laudé-ig tart a sor. A 2011-es SZIN-ből a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Belga sem marad ki.

A programhelyszíneket a szervezők a múlt héten rögzítették és előrelátható, hogy idén is az egyik leghangulatosabb, egyszerre városias és vízparti fesztivál a Szegedi Ifjúsági Napok 2011-es kiadása lesz. A különleges hangulatot a város közelsége is garantálja, miközben a szervezők gondoskodnak arról, hogy a fesztivál szerves és szeretett része legyen Szegednek: a hangzásra annak sem lesz panasza, aki a színpadokkal szemben táncol kedvenc zenéjére, és eközben a Tisza túloldalán lesz mód a pihenésre.

A SZIN-ről:

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor felismerték, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban támadt fel: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus és zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A négynapos fesztiválon az elmúlt években többek között a Cure, Kosheen, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult. A Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is annak elismerése, hogy a SZIN-esek évek óta elkötelezettek a fenntarthatóság és a környezetvédelem ügye iránt.

Címkék: fesztivál | nyár | Szeged | SZIN

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>