2019. December 7., Szombat

Útvonal: Fesztiválok További fesztiválok FEZENRE VELED – a NO WAVE és a FEZEN közös válogatója

FEZENRE VELED – a NO WAVE és a FEZEN közös válogatója

FEZENRE VELED – a NO WAVE és a FEZEN közös válogatója„Van egy zenekarod, és úgy érzed, eljött az idő, hogy egy nagy fesztiválon is bemutatkozzatok?” – ezt a kérdést tettük fel tavaly, és nagyon sokan válaszoltatok igennel, kevesebb mint egy hét alatt, több mint száz jelentkezés érkezett a FEZENRE VELED válogatóra.

 

A fesztiválra végül egy klubos élő forduló után hét zenekar jutott el, a legtöbb szavazatot elért The Talking Horse egyenesen a nagyszínpadon, a Moonspell és a Tankcsapda között léphetett fel.

 

2013 után idén is feltesszük a kérdést: van egy zenekarod, és úgy érzed, eljött az idő, hogy egy nagy fesztiválon is bemutatkozzatok? Akkor FEZENRE VELED – A NO WAVE és a FEZEN közös válogatójával bekerülhetsz a 2014-es FEZEN Fesztivál fellépői közé. A tavalyi rock-metál túlsúly után, idén egy színesebb versenyre készülünk: akár Nirvana, akár Metallica poszter lógott a falatokon, szeretettel várunk, de a Samantha Fox „alatt alvók”-at sem utasítjuk el. Egy műfaji megkötésünk van: zömében élő, hangszerekkel előállított zene legyen, amit előadtok. Semmi baj, ha samplert, laptopot és egyéb kütyüket is használtok, de ránézésre zenekarnak tűnjön a csapat, ne számtech szakkörnek :D Hogy a műfaji sokszínűségben még könnyebben kiigazodjunk, idén a No Wave is beszállt a válogatóba.

A klubsorozatáról vagy akár a tavalyi egyik fesztiválhelyszínről is ismert szervezőbrigáddal közösen döntünk majd arról, hogy melyik zenekarok kapjanak esélyt a fesztiválfellépésre. A tavalyihoz hasonló, de egy kicsit továbbfejlesztett szisztémával döntünk ezúttal a győztesekről. Első körben a jelentkezéseket várjuk, a facebook oldalunkon elérhető űrlapon keresztül, március 31-én éjfélig.

Ezt követően a NO WAVE és a FEZEN szervezői végighallgatnak minden jelentkezőt, és kiválasztják azt az 50 zenekart, akikben meglátják (hallják) a jövő nagyszínpados előadóit. Majd közülük kiemelik a legjobb tízet, akiket egyenes ágon az élő válogatóba juttatnak. A maradék 40 zenekar sorsát pedig a közönségre bízzák: azaz egy szavazós alkalmazás segítségével Ti választhatjátok ki, hogy a már bent lévő tíz mellé, melyik tíz zenekar csatlakozzon az élő válogatón.

Mert idén is lesz FEZENRE VELED – Élő válogató, a FEZEN klubban. Ezúttal két napos lesz az esemény, Május 23-24-én mutatkozik be a tíz-tíz zenekar a FEZEN klubban, és az élő, színpadi teljesítményével próbálja meggyőzni a közönséget arról, hogy neki kell ott lennie a 2014-es FEZEN fesztiválon. A fellépő zenekaroknak idén is megtérítjük az útiköltségét, mind a klubos fellépésen, mind később, az esetleges fesztiválszereplés esetén. Mindkét napon 5-5 zenekar juthat be a FEZEN fesztiválra, és a 10 továbbjutó közül a legtöbb szavazatot elért csapat egyenesen a nagyszínpadra kap meghívót.

A kilenc zenekar fesztiválos fellépése nem a tavalyi helyszínen, a Gépházban lesz, hanem a NO WAVE sátorban, ami idén az ősfezen szimbólum cirkuszi sátor helyett egy 500-600 fős rendezvénysátorban kap helyet. A tavaly kipróbált Gépházat, idén nem koncerthelyszínként használjuk, hanem egyfajta pihenőszobaként, ahol kellemesebb klímával, ülőhelyekkel, lazítós zenékkel várunk Titeket. És, ahogy már korábban is írtuk, a fesztiválra utazás költségeit is megtérítjük a bejutó zenekaroknak.

Szóval: Van egy zenekarod, és úgy érzed, eljött az idő, hogy egy nagy fesztiválon is bemutatkozzatok? FEZENRE VELED.

Címkék: fesztivál | FEZEN

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>