2019. Március 20., Szerda

Útvonal: Fesztiválok További fesztiválok Hungarikum és húsvét Hévízen

Hungarikum és húsvét Hévízen

HévizElső alkalommal rendezik meg a Hévízi Hungarikum Fesztivált 2012. április 4. és 9. között, aminek idén a Húsvéti Vigadalom is része, hiszen ez az időpont egybeesik az ünneppel is. Az eseményen fellép többek között Szirtes Edina és a Fabula Rasa, Lajkó Félix és Szalóki Ági.

A hatnapos programot öt különböző tematika köré fűzték fel a szervezők, így a fesztivál minden egyes napján más-más hungarikum-csoporttal ismerkedhetünk meg.

A rendezvény nyitónapján Magyarország legismertebb importtermékét, a 100 Tagú Cigányzenekart láthatjuk a helyszínül szolgáló Deák tér színpadán. Április 5-én a Magyar Ízek Napjára kerül sor, ahol a magyar konyha legjellegzetesebb, hagyományos receptek alapján készült ételeit kóstolhatjuk meg. 17 órától a pécsi és bonyhádi tagokból álló A Köztársaság Bandája játszik világ- és magyar népzenei egyveleget, majd a Muzsikás Együttes ad koncertet.

6-án, a Népművészetek Napján népi iparművészek kiállítása, illetve kézműves vásár és –bemutatók láthatóak. 16 órától Nyári Elek és népizenekara játszik, 17 órától a Zalai Táncegyüttes fellépése, utánuk Szirtes Edina és a Fabula Rasa koncertje mutatja be a közönségnek a magyar néptánc és népzene szépségét.

Szombaton a Művészetek Napjának keretében a hévízi Muzeális Gyűjtemény tárlataként tekinthetjük meg a Rubik Játékok Kiállítását, valamint a Veterán Kerékpárok Kiállítását. 14.30-tól pulitalálkozóra gyűlnek össze az őshonos magyar kutyafajta szerelmesei. Délután a Dűvő Népzenei Együttes játszik, 17 órakor a Misina Táncegyüttes táncszínházi előadását nézhetjük meg. 18.30-tól Lajkó Félix ad felejthetetlen koncertet.

8-án és 9-én a Húsvéti Vigadalom keretében népi játszótér és húsvéti kézműves vásár várja a kicsiket és nagyobbakat. Vasárnap 15 órától a Nagyváthy Néptánccsoport lép fel, utánuk a Szélkiáltó Együttes énekelt verseit hallgathatjuk meg, végül Szalóki Ági és zenekara szórakoztatja a közönséget. Húsvét hétfőjén a Zabszalma együttes „Kakukk” című műsorával zárja a rendezvényt.

A Hévízi Hungarikum Fesztivál minden napján Szinbád-filmeket vetítenek a Fontana Filmszínházban.

Címkék: Balaton | fesztivál | Hévíz | Hungarikum

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>