2019. December 6., Péntek

Útvonal: Fesztiválok További fesztiválok Nagyon Balaton – a Balaton ünnepe

Nagyon Balaton – a Balaton ünnepe

Nagyon BalatonAugusztus 18-20 között - hagyományteremtő szándékkal - indul útjára a “Nagyon Balaton” ünnepi rendezvénysorozat. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében 3 nap alatt 10 helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi- és gyerekprogramok.

Új fesztiválok indulnak, számos műfajban hazai és világsztárok lépnek színpadra, újra koncertet ad az LGT, Leslie Mandoki, először lép fel Magyarországon a Fall Out Boy, Zánkán pedig háromnapos, ingyenes családi fesztivál keretében többek között a Gringó Sztár is koncertet ad. A programokra több százezer vendéget várnak a szervezők.

Egyedülállóan tartalmas és színes ünnepi programmal készülnek az augusztus 20-át megelőző napokra a Nagyon Balaton című rendezvénysorozat szervezői. A VOLT Produkció mukatársai a régió szervezőivel és polgármestereivel együttműködve 3 nap alatt 10 helyszínen szerveznek koncerteket, fesztiválokat, kulturális programokat. A részletes program a www.nagyonbalaton.hu oldalon található.

Alsóörs, Európa Kemping, augusztus 18.:

3 órás LGT-koncert!

Egy egésznapos LGT-fesztivál keretében az Európa Kempingben este 8-tól 3órás koncertet ad az LGT! A koncertre Budapestről nosztalgia zenevonat is indul.

Balatonvilágos, Club Aliga Üdülőközpont, augusztus 18-20.:

B my LAKE

Igazi hiánypótló eseményként debütál a balatonvilágosi csodálatos környezetben épült egykori pártüdülő területén a B my LAKE elektronikus zenei fesztivál. Az egyedülálló helyen, közvetlenül a Balaton partján zajló esemény szervezőinek célja, hogy azt a közönséget szólítsák meg, akik nem a mainstream fellépőkre kíváncsiak és fontos számukra a természetes környezet. 3 nap alatt 120 hazai és világsztár DJ lép fel a Club Aliga Üdülőközpont csodás helyszínén, ahol

Zamárdi, Szabadstrand, augusztus 18-20.:

STRAND – Nagyon Zene Fesztivál

A programban a Petőfi Rádió hallgatói által legjobban kedvelt hazai bandák szinte kivétel nélkül jelen lesznek, de első alkalommal lép fel Magyarországon a Fall Out Boy, a nemzetközi színtérről DJ-szettel lesz jelen a Pendulum, színpadra lép a francia Nouvelle Vague és az év egyetlen magyarországi koncertjét is itt adja majd Yonderboi. Néhány nappal ezelőtt a szervezők a Quimby részvételét is bejelentették. Ők augusztus 20-án lépne fel a STRANDon. 

Zánka, Új Nemzedék Központ, augusztus 18-19-20:

A Nagy Csobbanás – Családi Fesztivál

Soha nem látott élettel telik meg három napra a zánkai strand. Augusztus 18-tól a családok vehetik birtokba az Új Nemzedék Központot. Az ingyenesen látogatható fesztiválon szabadtéri játékok, koncertek, sportprogramok váltják egymást. A felsorolhatatlan számú progam között színpadra lép többek között az Alma együttes, a Kaláka, Palya Bea, valamint augusztus 20-án este Geszti Péter és a Gringó Sztár.

A belépés ingyenes.

Siófok, Szabadtéri Színpad, augusztus 19.:

MAN DOKI - SOULMATES

 

A februári teltházas  MŰPA-nagykoncert után a siófoki Szabadtéri Színpadon ismét a Man Doki Soulmates! A Man Doki Soulmates nevű formációban a rockkultúra meghatározó alakjai zenélnek együtt, Siófokra is elkíséri a Toto-ból jól ismert Bobby Kimball vagy Chris Thompson, de a szupercsapatnak a jazztrombitás Randy Brecker, a szaxofonos Bill Evans is tagja lesz most. A Man Doki Soulmates sztárokból álló örömzenekar, repertoárjukon a fajsúlyos könnyű műfaj legidőtállóbb darabjai szerepelnek.

Veszprém, augusztus 19-20.:

VeszprémFolk

“Az utcazenészek után ezúttal a népzene és a néptánc kerül reflektorfénybe. Két nap alatt számos zenekar és tánccsoport, az ország színe-java látogat el hozzánk. Fontos, hogy a legnagyobb, legismertebb nevek és kevésbé neves, de színvonalas produkciók is jelen legyenek a fesztiválon. A fellépők között szerepel a Muzsikás mellett a Kaláka, Palya Bea, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Téka, a Makám, a Kolompos, Szalóki Ági, Bognár Szilvi és még sokan mások!” – mondta el Muraközy Péter, főszervező.

A belépés ingyenes.

Balatonfüred, Parti sétány, augusztus 18-19-20.:

Nagyon Jazz! – a Balatonfüredi Borhetek keretében

A Balaton Régió egyik legnagyobb hagyományú és legszínvonalasabb borfesztiválja, a Füredi Borhetek is része a Nagyon Balaton programsorozatnak. Három nap alatt igazán illusztris névsor mutatkozik be a füredi színpadon. Jelen lesz Lajkó Félix és zenekara, a Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor, a Hot Jazz Band, a Balázs Elemér Group, a Rozsnyai trió, a Szőke Nikolett Quartet és Berki Tamás.

Tihany, augusztus 16-20.:

ARTplacc kortárs művészeti fesztivál

Az ARTplacc immáron harmadik alkalommal hozza össze a hazai és nemzetközi kortárs képzőművészeti galériák legjavát, hogy különleges nyári kiadásukkal Tihanyban találkozhassanak a közönséggel.

Az erre az alkalomra válogatott gyűjtemények kiállításként és vásárként is értelmezhetők, nemcsak megismerhető egy-egy galéria és galerista ízlése, művészeti felfogása, hanem meg is vásárolhatók a műalkotások.

Révfülöp, augusztus 20.:

Boban Markovic Orkestar

A Balatoni Nyár című tv-műsor helyszínén, az utolsó adásnapestéjén a Boban Markovic Orkestar ad koncertet a révfülöpi mólón.

A belépés ingyenes.

Keszthely, augusztus 20.:

utcabál Fenyő Mikóssal

A Balaton Régió legnagyobb utcabáljára Fenyő Miklós érkezik zenekarával!

A belépés ingyenes.

Címkék: Alsóörs | Balaton | Zamárdi

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>