2019. December 12., Csütörtök

Útvonal: Fesztiválok További fesztiválok Steve Aoki, a Simple Plan és az All Time Low is érkezik Zamárdiba

Steve Aoki, a Simple Plan és az All Time Low is érkezik Zamárdiba

Steve Aoki, a Simple Plan és az All Time Low is érkezik Zamárdiba2013 óta ha nyár, akkor Nagyon Balaton, ha Nagyon Balaton, akkor STRAND – Nagyon Zene Fesztivál. A Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös eseménye ezúttal is Zamárdi szabadstrandján várja népes közönségét.

Négy nap alatt a hazai popkultúra színe-java mellett olyan világsztárok érkeznek a STRAND-ra, mint a Simple Plan, Steve Aoki, az All Time Low és a New Found Glory. A Petőfi Rádió és a Petőfi TV négy napra Zamárdiba költözik – vélhetően több tízezer fesztiválozóval együtt.

2013-ban negyvenezren, tavaly már több mint hetvenezren látogattak el a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös nagy eseményére, a zamárdi STRAND – Nagyon Zene Fesztiválra. Bár a valódi strandidő tavaly elmaradt, a fellépők és a közönség egybehangzó véleménye szerint új sikerfesztivál született, amely olyan élményt nyújtott látogatóinak, amilyenre csak kevés rendezvény képes. (A 2014-es STRAND fesztiválról készült aftermovie-t március 25-én Petőfi TV műsorában láthatja először a közönség.)

“A Petőfi Rádió mára egy valóban több platformon jelenlévő és meghatározó márkává nőtte ki magát. A rádió mellett március közepén indult útjára a Petőfi TV és a petofilive.hu portál, a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál pedig idén már harmadik alkalommal teszi lehetővé, hogy a hallgatóinkkal és a kedvenc hazai előadóinkkal “élőben” személyesen is találkozzunk” – mondta el Horváth Gergely, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV felelős szerkesztője, akitől azt is megtudtuk, hogy a Petőfi Rádió és a Petőfi TV egyaránt élőben jelentkezik majd augusztus 19-23. között a STRAND Fesztiválról.

A STRAND 2015-ös kínálata igazán jól követi a Petőfi Rádióra is jellemző sokszínűséget. Ennek jegyében aktuális rockbandák, hiphop csapatok és az elektronikus zene nagy alakjai is jelen lesznek az idei fesztiválon. Érkezik a Summer Paradise megtestesítője, az ifjú punk-korosztály nagy kedvence, a Simple Plan, a Balaton parti cukrászdák és rajongók ezrei örömére Zamárdi közönségét is megtáncoltatja a tortadobálós színpadi show-jával világhírűvé lett dj-producer, Steve Aoki. Jön egy igazán aktuális rockbanda is, amely az utóbbi időben a Linkin Park társaságában járja a világot, idehaza pedig minden fontos kívánságlista dobogósa: az All Time Low, amely áprilisban megjelent, vadiúj albumát hozza magával. És ha már aktuális rockbandáknál tartunk, a New Found Glory minden bizonnyal sokak szívét dobogtatja majd meg a zamárdi Szabadstrandon, első magyarországi fellépésükkel.

“A Petőfi Rádió indulása és működése igen nagy hatással volt a hazai zenei életre és ez máig jellemző. Fesztiválszervezőként mi tisztában vagyunk azzal, hogy a résztvevő, ma már sok tízezres rajongótáborral bíró sztárok sikeréhez éppen a Petőfi tette hozzá talán a legtöbbet” – mondta Lobenwein Norbert főszervező, hozzátéve, hogy aSTRAND – Nagyon Zene Fesztivál az a “zenei seregszemle”, ahol a Petőfi hallgatóinak hazai kedvencei szinte kivétel nélkül színpadra lépnek. “Felsorolni is lehetetlen azokat a hazai előadókat, akik a Petőfi TOP 30-as listáján rendszeresen szerepelnek és a STRAND-on élőben is bemutatkoznak majd” – mondta el a főszervező.

A teljesség igénye nélkül érdemes megemlíteni, hogy Ákos, a Punnany Massif, az Irie Maffia és a Brains mellett jelen lesz többek között a Wellhello, a Halott Pénz, a Hiperkarma, az Intim Torna Illegal, a Kaukázus, a Kiscsillag, a Quimby, a Vad Fruttik, a Tankcsapda és még közel 100, igazán izgalmas produkció.

“Két koncertszínpad és számtalan bulihelyszín, bár és más látványosság épül Zamárdiban” – meséli Fülöp Zoltán, a STRAND másik főszervezője. “A zenei programok mellett a Diákhitel Kávézó naponta reggeltől-estig beszélgetésekkel és izgalmas előadásokkal várja a fesztiválozókat. Zamárdi 2015-ben újra történelmet ír, arra ugyanis talán még soha nem volt példa, hogy egy időben egy helyen, egymás szomszédságában két fesztivált rendezzenek. A Balaton déli partján augusztus 19-22. között STRAND mellett a B.my.Lake fesztivál is zajlik. A STRANDosok idén már nem csak a VOLT-tal, de a B.my.Lake-kel közös bérletet is válthatnak” – tette hozzá.

A STRAND-ot és a Nagyon Balatont szervező VOLT Produkció a következő hetekre még számtalan különleges és izgalmas programmal készül, de az már publikus, hogy a STRAND Fesztivál idején és helyszínén épül fel a Balaton legmagasabb vízparti kilátója, egy kalandpark, amelyről 100 méter hosszú pályán csúszhatnak végig a vállalkozó kedvűek. Ugyancsak a STRAND keretében először láthatja fesztiválozó közönség a Balaton Method című filmet, amelyet a Nagyon Balaton is támogatott.

Kedvezményes jegyek április 15-ig kaphatók országszerte.

Címkék: strand

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>