2019. Október 20., Vasárnap

Útvonal: Sport

Sport

A világ leglátványosabb vitorlás versenye Magyarországon!

F18200 hajó, világklasszis versenyzők, elképesztő tempó, akció, lenyűgöző látvány – katamarán VB, az év sporteseménye! A Balatonfüredi Yacht Club, valamint a rendezvény főszponzora, a Groupama Garancia Biztosító jóvoltából újabb nagyszabású verseny megrendezésével kapcsolódhat be hazánk a világ vitorlás sport-elitjének vérkeringésébe. 2011-ben a vitorlás sport honi fellegvára, Balatonfüred ad otthont a hazánkban első ízben elstartoló katamarán világbajnokság mezőnyének.
Bővebben...

A Balaton Kör 2011-es befutói

Balaton körVéget ért a Siófokról rajtoló (majd oda visszatérő) XXI. Tissot Pelso Kupa, vagyis a hagyományosan ismert Balatont megkerülő 204 kilométeres országúti viadal.  2011. június 04-én, az elrajtolás időpontjában kellemes idő köszöntötte a Balaton Kör kerékpárosait.
Bővebben...

4. Ramada Grand Prix - veterán autótalálkozó

Willys MB Jeep 19422011. június 4-én, immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Ramada Grand Prix. A több mint kilencven nevezett versenyzőt Balatonalmádi főterén csodálatos idő fogadta. A rajt nem sokkal kilenc óra után kezdődött, melyet a tavalyi győztes autó nyitott meg. A sok veterán autó között mindenféle márkát és típust meglehetett találni,  Mercedes-t,Porsche-t,Triumph-ot, MG-ét, Jaguár-t, Volswagen-t, Aston Martin-t,BMW-t, Alfa Romeo-t, NSU, Opelt,Citroent, stb.
Bővebben...

Balaton-átúszás 2011

Balaton átúszás 2011Idén a Balaton-átúszás 2011. július 2-án szombaton kerül megrendezésre, melynek résztvevői a révfülöpi kikötőből indulnak, majd a boglári Platán strandra érkeznek. Nevezni Révfülöpön, a labdarúgópályán lehet. A Táv 5200 m, és az elrajtolás reggel 8.00 órától délután 14.00 óráig történik.
Bővebben...

Athén városa, szobrot emel Puskás Ferenc emlékére

Puskás ÖcsiAz Aranycsapat legendás kapitányának, a görög klub egykori edzőjének emlékére, a Panathinaikosz és az athéni magyar nagykövetség a görög főváros önkormányzatának hozzájárulásával novemberben szobrot emel Puskás Ferencnek. Valamikor az Aranycsapat legendás kapitánya a görög klub edzője volt.
Bővebben...

Balatonalmádi: III. Veterán autótalálkozó

Veterán2011. június 4-én immár harmadik alkalommal ad otthont Balatonalmádi a Balaton Classic Ramada Grand Prix – Veterán Autótalálkozónak. Idén a futam során szintén szebbnél szebb régi autókat csodálhatunk meg. Az Oldtimer Szuperkupa futam ebben az esetben nem a gyorsaságról szól inkább arról, hogy az indulok az előírt időpontokat, sebességeket igyekezzenek betartani. Az induló párosoknak az ügyességi szakaszoknál másodpercre pontosan hozni kell a szintidőt.
Bővebben...

Bringapark Balatonfüreden

BringaparkA másfél hektáros területen hamarosan elkészül a város bringaparkja, amely az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros pályája lesz. Nemzetközi versenypályákat alakítanak ki rajta, de a kezdő kerékpárosok is használhatják majd, ráadásul ingyen. Erre a célra a parkot fenntartó Balaton Bike Fest Kft. uniós pályázaton mintegy 50 milliós támogatást nyert el. A beruházás 110 millió forintba kerülni.
Bővebben...

Májustól újabb vízi sport tombol a Balatonon

SzörfIdén a tihanyi szörfiskolában egy újabb vízi sportot lehet kipróbálni, melynek a neve: a hawaii eredetű Stand Up Paddle. Ez a sport a szörf egy ősi változata, Hawaii-szigeteki gyökerekkel (ottani nyelven a neve Hoe he’e nalu).
Bővebben...

Egy újabb rekord, a Bringamánia Balatonkörön

BringaRekordrészvétel született április 16-án a Balatonföldvárról induló, majd ugyan oda visszaérkező McDonald's BringaMánia Balatonkörön, mivel 1200 feletti volt a résztvevők száma. Ezen a programon, mely a Föld napjához kapcsolódott, a 206 kilométeres tókerülésen és a 86 kilométeres kiskörön összesen 1204-en rajtoltak el.
Bővebben...

7. oldal / 9

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>