2019. Október 20., Vasárnap

Útvonal: Sport

Sport

A jóga mint sport és egészség

JógaTöbb éve már, hogy a jóga betört Európába, így hazánkban is egyre népszerűbb. Sokan hamis, téves információkat hallottak felőle, de most a sikeréről szeretnék pár szót írni. Többen úgy gondolják, hogy nem alkalmasak a jóga elsajátítására, mert azt hiszik ide csak olyanok járhatnak, akik igen hajlékonyak, és egyben mozgékonyak is. Ez egy nagy tévedés, mert nem kell rögtön szabályos törökülésbe ülni, mert talán ez elsőre nem is sikerülne, de majd a későbbiekben igen.
Bővebben...

Holnap beindulnak a hóágyúk Eplényben

EplényA meteorológiai jelentés szerint a hétvégén megérkezik a tél Magyarországra. Ezért az eplényi Síarénában a holnapi nappal beindítják a hóágyúkat és megkezdődik a pályák előkészítése a szezonra. Először csak a oktató pályán kezdődik el a hóágyúzás és annak az előkészítése, de ha minden rendben megy, akár vasárnap megnyithatják.
Bővebben...

Válasszon matrózt! - avagy ki a sztár a fedélzeten?

Válasszon matrózt! - avagy ki a sztár a fedélzeten?Csípős hideg, szitáló köd, a szikrázó ég kékjét eltorlaszoló, szürke felhők. Pár hónap azonban, s itt a jó idő. S ha július, akkor Balaton, vitorlabontás és Kékszalag! A patinás tókerülő verseny, amellett, hogy a vitorlás társadalom szívdobbanása, mára olyan nívós társadalmi, közéleti eseménnyé nőtte ki magát, amelyről nem illik lemaradni. Tudják ezt a hazai sztárvilág jeles képviselői, akik jövőre is emelik a nagydíj színvonalát. Ám a 42. Kékszalagon – bár a hangulat szokásosan briliánsnak ígérkezik – új szelek is dagasztják majd a vitorlákat. 2010-ben például már katamaránokkal is lehet nevezni.
Bővebben...

Zamárdi kikötőtologatók

ImageVitorlás- és személyhajó kikötőt építene másfélmilliárd forintért Zamárdiban a Port-Said Kft. A település három kilométernyi szabadstrandjának közepén épülne a kikötő, amire – derült ki a fórumon Tóth Mihály helyi lakos szavaiból – 1940 óta vágynak a zamárdiak. Lain Ferenc is úgy fogalmazott – ő meg a projekt koordinátora és a Balatoni Hajózási Zrt. műszaki igazgatója egy személyben –, hogy ez lesz az évszázad zamárdi beruházása.
Bővebben...

Épül a Balaton első golfpályája

ImageJövő év nyarára készül el a Balatonudvari és Örvényes között épülő nemzetközi golfversenypálya, ami az első ilyen jellegű létesítmény lesz a magyar tenger partján. A magyar befektetők a balatoni szezon hoszszabbítását várják a golfturistáktól. - Ezt a panorámát még Tiger Woods is megcsodálná - mutat körbe a Balatonudvari és Örvényes közötti 67 hektáros területen Sarlós Péter, a Royal Balaton Golf és Yacht Zrt. képviselője.
Bővebben...

A kulisszák mögött ...

Szeretnék pár mondatban áldozni a Balatonalmádiban megrendezett hosszútávúszó EB önkéntes segítőinek oltárán, és köszönetet mondani Nekik nagyszerű munkájukért! Legalább itt, és legalább Mi! Lelkesedésükkel és a sport iránti tiszteletükkel segítették a rendezők munkáját, hogy minden gördülékenyen menjen, és a versenyzőknek igazán csak a versenyre kelljen koncentrálniuk.
Bővebben...

9. oldal / 9

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

?>?>