2020. Április 7., Kedd

Útvonal: Sport Kerékpár 5 túra, 2 kerék, 1 nap – Bringázással nyit a Balaton

5 túra, 2 kerék, 1 nap – Bringázással nyit a Balaton

5 túra, 2 kerék, 1 nap – Bringázással nyit a BalatonMájus 2-án a Nyitott Balaton akció legnagyobb bringás eseményével, a McDonald’s Bringamánia Tour de Balaton túrával kezdődik az idei kerékpáros szezon. A tókerülő kerekezés ebben az évben a balatonföldvári kikötőből indul és nevezni öt távra lehet.

A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton programja az idei évben csatlakozott a Nyitott Balaton akcióhoz, melynek célja bemutatni, hogy a Balaton a főszezonon kívül is számtalan aktív programot kínál. A csodálatos tájakon való kerékpározás pedig, akár egyénileg, akár tömegsportként, egyike a Balaton nyújtotta legkiválóbb lehetőségeknek, így a két program célkitűzései is találkoznak.

Az idén ötéves McDonald’s BringaMánia program Balaton-kerülő túrája változatos és színes programokat kínál a kerékpározás szerelmeseinek. A Tour de Balaton indulói felkészültségüktől és vállalkozó kedvüktől függően megkerülhetik az egész tavat, esetleg csak a nyugati felét, vagy akár a keleti medencét. A program szervezői minden korosztályra gondoltak, hiszen lehetőség van a családi túra, vagy a legkisebbek esetében a mini táv teljesítésére is.

Az öt táv, amelyre nevezni lehet:

Balaton_206 (206 km) – teljes kör, az igazi teljesítmény túra,

Balaton_146 (146 km)– a nyugati medencét kerülő komoly kihívás,

Balaton_86 (86 km) – keleti „félkör” a lelkes bicikliseknek,

Balaton_32 (32 km) – ahol együtt tekerhet a család,

Balaton_6 (6km) – a legkisebbeknek nyújt önfeledt szórakozást.

Mindegyik túra a Balaton legnagyobb és egyben egyik legszebb vitorlás kikötőjéből, Balatonföldvárról indul, és ide is érkezik vissza. A Balaton_206 és Balaton_146 túra Tihanyig azonos útvonalon halad, majd a 146 kilométeres táv indulói Tihanynál átkompoznak, és Szántódtól teszik meg az utolsó néhány kilométert a célig. A Balaton_86-on indulók is kompoznak majd, de ők Szántódtól, majd a Tihanyba érkezés után egy hatalmas jobb kanyarral kerülik meg a Balaton keleti medencéjét. Ez a táv azoknak ideális, akik még nem próbálkoztak egész napos bringatúrával.

A kisebb, 32 kilométeres, kifejezetten családi túrát azoknak találták ki a szervezők, akik gyerekeikkel szeretnének eltölteni egy kellemes, Balaton-parti bringanapot. A tempó kényelmes, a táv nem túl hosszú, ideális hétvégi időtöltés az egész családnak. Félúton egy hosszabb pihenő, frissítő és meglepetés lovas programok várják a kicsiket és nagyokat.

A legrövidebb 6 kilométeres túra a mini bringások számára ígér remek időtöltést, hiszen a rájuk szabott tempóval, Balatonföldvár belterületén tekerhetnek kedvük szerint. A távokon több helyen, frissítőpontokon töltődhetnek fel a résztvevők, a biztonságról pedig túravezetők, útvonal-biztosító motorosok és polgárőrök gondoskodnak majd.

A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton szervezőcsapata az egész hosszú hétvégén őrzött kerékpártárolóval és bringakölcsönzési lehetőséggel várja a túrázni vágyókat. A Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében a XVI. Balaton Boat Vízisport- és Szabadidő kiállítás is ekkor látogatható a kikötőben, így Balatonföldvár május 1-3. között valóban az aktív turizmus központjává válik. Aki kedvet kapott az aktív kikapcsolódáshoz, az a Balatonföldvári Kistérségi Turisztika Egyesület együttműködésével összegyűjtött kedvezményes szálláslehetőségekről a www.tourdebalaton.foldvar.info weboldalon tájékozódhat.

További információ és nevezés

www.facebook.com/TourdeBalaton.hu

www.bringamania.hu

Címkék: bringa

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>