2019. December 13., Péntek

Útvonal: Sport Kerékpár Bringapark Balatonfüreden

Bringapark Balatonfüreden

BringaparkA másfél hektáros területen hamarosan elkészül a város bringaparkja, amely az ország legnagyobb és legkomplexebb kerékpáros pályája lesz. Nemzetközi versenypályákat alakítanak ki rajta, de a kezdő kerékpárosok is használhatják majd, ráadásul ingyen. Erre a célra a parkot fenntartó Balaton Bike Fest Kft. uniós pályázaton mintegy 50 milliós támogatást nyert el. A beruházás 110 millió forintba kerülni.

Az építkezés a régi hajógyárral szembeni területen, szeptember óta folyik. Ezekben a pillanatokban a pályák véglegesítése valamint a bicikli szerviznek, kölcsönzőnek, zuhanyzónak és elsősegélynyújtó részlegnek helyet adó épület befejező munkálatai folynak. Idén ez a park a Balaton Bike Fest egyik fontos helyszíne lesz, melyet június 22-26-ig tartanak, ezért a komplexumnak június közepére mindenképen el kell, hogy készüljön. Itt a kezdőtől a profi versenyzőig, mindenki megtalálja a neki való pályát. (Ez egy alternatív kínálat a Balaton aktív turizmushoz.) Már ebben az évben a Bringapark négy nagy versenynek ad otthont, többek közt az ország legnagyobb bringás fesztiválja a Balaton Bike mellett, a magyar bajnokság viadalai is itt zajlanak majd. A Balaton Bike fesztiválra eddig ezerötszáz kerékpáros jelentkezett, és az Eurosport élőben közvetíti azt.

A Bringapark adatai:

40 tonna betoncső
124 tonna szikla
20 m³ farönk
50 db vasúti talpfa
60 kábeldob
30 óriás gumi (ezek alkotják a kétezer négyzetméteres triál pályát, amely mellé egy mesterséges tavat is kialakítanak.)

A dirt pályára kétszintes gyorsító is készül, melyről 8 méter magas föld hegyekről ugrathatnak le a biciklisek. A vendégek számára 5 méter széles lelátódombot építenek, de mind emellett a nézők a pálya felett épülő függő hídról is nyomon követheti az eseményeket.

Címkék: Balatonfüred | bringa

Balaton Balatoni szállás Szépségverseny Miss euBalaton  2011 Balatoni programok Fesztivál Balaton Sound Balatoni képek Bulvár EFOTT Balatoni rendezvények Sport SZIN Balatoni hírek Hegyalja Balaton víz Hírek Szörf Vitorlázás VOLT Webkamera Menetrendek Balatonfüred Siófok Lelle Fonyód Tihany Verseny Badacsony Bor Túra Vonat Szabadidő Kerékpár

Share/Save/Bookmark ?>?>